brzi recepti, Dezerti, Recepti za svečane trpeze

ČOKOLADNA TORTA SA GOTOVIM KORAMA – CooKing Recepti

Evo jos jednog brzinskog recepta za preukusnu čokoladnu tortu, koju svi vole. Ovakve torte su mi kao kec iz rukava, jer za prirpemu mi treba manje od pola sata. Tajna je što se koriste kupovne kore, koje su stvarno spas kada nemate dovoljno vremena. Iskreno, niko mi nije verovao da su kupovne, koliko su ukusne. Umesto kora možete da koristite keks, a ako imate vremena napravite sami čokoladni biskvit.

Ukoliko budete pripremali ovu tortu napišite u komentarima Vaše utiske.

 _________________________

SASTOJCI:

  1. 700 g Čokoladnih gotovih kora (Vincinni) 
  2. 500 ml Slatke Pavlake
  3. 500 g Maskarpone Sira
  4. 200 g Čokolade za kuvanje
  5. Oko 250 mml Čokoladnog Mleka
  6. 10 g Vanilin Šećera 
  7. 100 g Šećera u prahu

Dekoracija

  1. 160 g Šlag krema sa ukusom Vanile
  2. 160 ml Hladne Kisele Vode
  3. 2 kašičice Euro krema
  4. Čokoladni Smoki

______________________

Pripema:

Sipajte 100 ml Slatke pavlake u činijicu i stavite na šporet da se greje. Dodajte 200g čokolade i mešajte dok se čokolada ne istopi. 

Ostavite da se prohladi. 

Za to vreme. Umutite mikserom slatku pavlaku. Kada krene pavlaka da se zgušnjava, dodajte Maskarpone sir, šećer, vanilin šećer i prohladjenu čokoladu sa slatkom pavlakom. Umutite još koju sekundu da se sastojci sjedine (nemojte dugo da mutite). 

Kore izbockajte viljuškom i ravnomerno po njima prelijte čokoladnk mleko. 

—————————-

Postupak filovanja torte

 Kora – 1/2 Fila – Kora – 1/2 Fila – Kora

————————-

Dekoracija:

Šlag krem umutite sa hladnom kiselom vodom (ili mlekom). U skoro umućen krem dodajte Eurokrem. Tortu premažite sa ovim filom. 

Preko pospite mleveni keks i ukrasite sa čokoladnim smokijem. Možete odmah da je jedete, ali je lepši presek torte kada odstoji u frižideru. 

Prijatno!🤗

Način pripreme pogledajte u videu

https://youtu.be/88jLRfkxAfE

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *