brzi recepti, Hladna predjela, jela bez mesa, Recepti za doručak, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Projice sa spancem i fetom – CooKing Recepti

Pored svih divnih peciva, projice (projarice) su mi jedne od omiljenijih peciva. Odlične su za dorucak, užinu, kao predjelo, za večeru. 

Za njihvu pripemu Vam je potrebno oko 10-tak minuta. Možete da ih pravite u modlama za mafine ili da ih izlijete u tepsiju. Volim oba načina, pa ih tako i pripremama. 

Nikad pre mi se nije desilo, da kupim losiji papir za mafine (nije bio dovoljno mastan), pa sam ih teže odvajala od papira. 

Obožavam spanać, tako da sam morala malo da ga dodam. Ako ga ne volite, možete da ga izostavite i dodate još 50 g sira.

Jos jedna odlična stvar je što su i sutradan odlične. Kad se ohlade spremite ih u kesu ili posudu sa poklopcem, zatvorite i spremite u frižider, kako bi zadržale svežinu.

Sastojci:

Mere su za šolju od 200 ml

  1. 2 Jajeta
  2. So
  3. 1 šolja Jogurta (200 ml)
  4. 1 šolja Kisele Vode (200 ml)
  5. 1/2 šolje (od 200 ml) Ulja (100 ml)
  6. 2 šolje (od 200 ml) Kukuruznog griza 
  7. 1 šolja (od 200 ml) ostrogoto Brašna
  8. 1 kašičica Praška za pecivo
  9. 2 šake Spanaca
  10. 200 g Feta Sira

Priprema:

Odmah uključite rernu da se greje na 200 C.

U veču činiju sipajte 2 jajeta, posolite ih i promešajte. Sipajte jogurt, ulje, kiselu vodi i dodajte fetu. Viljuškom usitnite sir i promešajte sastojke. Dodajte spanać, pa promešajte. Dodajte kukuruzni griz, brašno i prašak za pecivo i sve sastojke sjedinite. Ako hoćete dodajte jos soli. Preko možete da pospete susam.

Kalup za mafine obložete korpicama ili premazite sa malo ulja i pospite brašnom. Sipajte smesu, ali ostavite par cm od vrha. Spanać spustite da nesa bude na vrhu, kako spanać ne bi izgoreo.

Tepsiji  premažite sa uljem (li masti) pospite ravnomerno brašno, pa izlijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Čačkalicu ubodite u sredinu projica i proverite da li su mafini pečeni. Kada izadje čista čačakalica, pečeni su.

Sačekate da se projice ohlade i onda ih secite ili vadite iz kalupa i papira. 

Priajtno 🙂

Način pripreme pogledajte u videu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *