Brzi Kolači, brzi recepti, Dezerti, Posni recepti, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Posno Medeno Srce – CooKing Recepti

Predivan čokoladni kolač sa džemom, koji se priprema veoma brzo i lako. Možete da ga jedete, čim se prohladi kora. 

Meni je ovo jedna od omiljenih posnih kolača. Pravila sam ga dva puta (u videu su prikazane isečene  kocke istog drugog kolača, ostatk smo špojeli :)). 

Kolač dok je još mlak, je veoma sočan. Snimak gde probavam je dok je mlak, a ima slika kako izgleda kolackad se ohladi. 

Možete da ga sečete na kockice ili štaglice.

Toplo Vam ga preporučujem. 

_________________________

Sastojci:

Za biskvit.

  1. 1 šolja Oštrog Brašna (+ brašno da premažete tepsiju)
  2. 1 šolja Kisele Vode
  3. 1/2 šolje Šećera
  4. 5 kašika Ulja (+ ulje da premažete tepsiju)
  5. 3 kašičice kakaa
  6. 1 kašičica Sode
  7. 1 kašika džema (koristila sam od kajsije)
  8. Malo Cimeta
  9. Malo Muškatnog oraščića
  10. Prstohvat Soli

I još:

  1. 100 g Čokolade za kuvanje (posne)
  2. 3 kašike Ulja
  3. Oko 4-5 kašike Dzema(koristila sam od kajsije)

Priprema:

Odmah ukjlučite renu da se greje na 200 C.

U veću činiju sipajte kiselu vodu, prstohvat soli, šećer, kašiku džema, ulje. Promešajte. Dodajte prosejano brašno sa sodom, kakaom, cimetom, muškatnim oraščićem. Sve sastojke dobro promešajte. Tepsiju premažite uljem i pospite brašnom. Izlijte umućenu smesu. Kada se rerena zagreje smanjite na 180 C i ubacite kolač da se peče. Pecite oko 20-25 minuta. Čačkalicom proverite da li je pečen. Biskvit će biti nizak (tako i treba). Ostavite da se ohladi. 

Ohladjenu koru presecite na pola. Na jednu polovinu premažite džem, otprilike 4-5 kašika. Preko stavite drugu koru. Kolač možete sad da isečete na kockice ili šnite, ili da prelijete čokoladom, pa kad se čokolada stegne da ga isečete. 

Priprema glazure:

U vatrostalnu činiju izlomite čokoladu I sipajte 3 kašike ulja. Šerpicu sa vodom stavite na ringlu, pa kad prover, smanjite temperaturu i stavite čokoladu da se istopi. Istopljenu cokoladu prelijte preko kolača. 

Kolač možete odmah da jedete ili da sačkate da se čokolada stegne. Po meni je najukusniji još dok je mlak🙊

Sačekala sam da Vam slikam kako izgleda kolač sa ohladjenom čokoladom i isečen na šnite. Sakrila ga da ga ne pojedemo do Uskrsa:)

P.s. sto se tiče šećera u originalnom recepti ide jedna šolja, meni je i 1/2 puno, ali ja ne volim preslatko. Džem je kupovni i takodje je sladak, pa Vi prilagodite količinu šečera Vašem ukusu. 

Gledajte da korisite kvaliteniji kakako(korisitla sam začin C, stvarno sam jako zadovoljna sa njim. Jednom sam uzela lošiji kakao i pokvario je ceo kolač. Čokoladnu glazuru možete da izostavite i kolač pospete sa šećerom u prahu.

https://youtu.be/7HDJ-BxQ38A

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *