brzi recepti, Dezerti, Recepti za svečane trpeze

Brza Pesak Torta – CooKing Recepti

Ukoliko Vam treba brza kremasta torta, bez pečenja, onda je ovo pravi recept za Vas. Predivan spoj pudinga sa plazmom, orasima i kokosom, oduseviće sve. Torta je prava mala bombica.

SASTOJCI za Pesak Tortu

  1. 1 l Mleka
  2. 10-15 kasika Šećera (po Vašem ukusu)
  3. 4 kesice (160 g) Pudinga sa ukusom Vanile 
  4. 100 g Kokosovog brašna
  5. 160 g mlevenih Oraha
  6. 160 g Mlevene Plazme
  7. 125 g Maslaca

DEKORACIJA

(po vašem izboru slag, čokoladni ganž…) ja sam koristila:

  1. 200 ml Slatke Pavlake
  2. 100 g Čokolade
  3. 40 g Mlevenog keksa
  4. 20 g Mlevenih Oraha
  5. Koksovo Brašno

PRIPREMA :

Stavite 800 ml Mleka sa šećerom da se kuva. U činiji razmutite puding sa 200 ml mleka, pa sipajte u provrelo mleko. Kuvajte dok se puding ne zgusne. Skuvani puding pokrijte sa streč folijom i ostavite da se ohladi. Maslac isecite na kockice , pa dodajte u ohladjeni puding. Mikserom dobro sjedinite. 

Smesu podelite na 3 jednaka dela. U jedan dodajte mlevenu plazmu, u drugi kokosovo brašno, a u treći mlevene orahe. Moj Vam je savet da sastojke postepeno dodajete, pa po Vašem ukusa dodate ili oduzmete koji gram kokosa, oraha ili plazme. 

Kalup premažite sa maslacem. Koristila sam kalup od 24 cm, može i od 22 cm. Ravnomerno  sipajte fil sa plazmom, pa kokosom, pa orasima.

Tortu dekorišete po Vašem ukusu (sa šlagom, čokoladnom glazurom ili samo da je pospete sa plazmom, orasima ili kokosom.  Torta traba da ostoji u frižideru, barem dva sata. Mi iskreno nismo mogli da izdržimo  pa smo je posle pola sata načeli☺️ Što duže stoji to je ukusnija i lepši je presek.

Moja Dekoracija:

Zagrejte slatko pavlaku , pa dodajte čokoladu I istopite je. Ostavite 10-tak minuta da se prohladi. Zatim dodajte mlevenu plazmu i orase. Prelijte preko ohladjene torte, koju ste izvadili iz kalupa. Ukrasite je dodatno sa kokosovim brašnom. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *