Od jednog testa napravite dve vrste peciva. Ako ste ne odlucni da li hocete slano ili slatko pecivo, samo ga nafilujte sa dzemom ili kremom 🙂

Sastojci:
Za testo:
- 550 g Brašna (Mekog) (+ brašno da umesite testo, oko 30-50 g)
- 230 ml Tople Vode
- 50 ml Jogurta
- 50 ml Ulja
- 20 g Kvasca
- 1 kašičica Šećera
- 1 kašičica Brašna
- 1 kašičica Soli
- 1 Jaje
Za punjenje testa:
Fil 1:
- Oko 2-3 kasike Krem Sira (ili džem, krema)
FIl 2:
- 100 g Šunke
- 60 g Kačkavalja
- 2 kašike Kisele Pavlake
- Origano
- Jaje
- 3 kašike Kečapa
- Za premazivanje:
- 1 Jaje
- So
- 1 kašičica Kisele Pavlake

Priprema:
U činiju izdrobite kvasac. Dodajte šećer, brašno i toplu vodu, pa dobro promešajte. Ostavite kvasac na toplom da se aktivira, oko 10 minuta.
U veću činiju sipajte oko polovinu prosejanog brašna. Dodajte so i promešajte. Zatim dodajte ostatak vode, jogurt, aktiviran kvasac, jaje i ulje. Dobro promešajte, pa postepeno dodajte ostatak brašna i umesite testo.
Testo oblikujte u loptu, pa stavite u nauljenu činiju i pokrijte. Ostavite pokriveno, dok se testo ne udvostruči, oko 60 minuta. Prostorija mora biti topla, bez promaje.
Za to vreme napravite fil sa šunkom. U činiju stavite izrendanu šunku i sir, kiselu pavlaku, origano, kečap i jaje. Sjedinite sastojke.
Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva dela.
Polovinu testa dodatno podelite na dva dela.
Polovinu testa rastanjite oklagijom u oblik elipse. Premazite sredinu sa krem sirom (ili nekim slatkim namazom). Sa leve i desne strane ukoso zasecite testo. Pa isprepletite testo. Postavicu u sledecem postu video prikaz postupka.
Drugu polovine testa premazite sa filom od šunke i ponovite postupak.
Od treće velike loptice (jufke) oblikujte veliku elipsu. Premazite preko cele površine fil sa šunkom, pa testo urolajte.Rolat isecite nozem na debljinu od 1-2 cm. Dobićete testo u obliku pužića. Lagano ih spljoštite dlanovima.
Pecivo prebacite na tepsiju koju ste nauljili ili na koju ste stavili papir za pečenje. Testo premažite sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom i soli.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok ne porumeni, oko 20 minuta.
Pečeno pecvivo poprskajte sa malo vode i prekrijte krpom ili folijom(da dodatno omekne). Kada se pecivo ohladi spremite ga u posudu sa poklopcem ili čistu kesu, kako bi ostalo što duže sveže.
