brzi recepti, Dijetalni recepti, jela bez mesa, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

Jednostavno, praktično, a veoma ukusno i zasitno – VECERA ZA POLA SATA – Cooking Recepti

Sa malo sastojaka, za kratko vreme napravite ukusan obrok ili prilog uz glavno jelo. Kada je ovako sunčano vreme, dosta manje vremena provedim u kuhinji, a ono sto napravim gledam da bude brzo, zdravo i ukusno😉

Šargarepa je odličan izbor beta karotena i vitamina, koji su odlični za vid, kožu, protiv starenja… tako da vam preporučujem da jedete sto više sargarepe 🥕🥕

Obozavam ovako brze i prakticne recepte, od sastojaka, koje verujem da većna vas ima u kući. Da li i vi volite ovakve recepte? Ukoliko budete pripemali ovo jelo napisite u komentarima Vaše utiske:)

Sastojci:

  1. 2 Sargarepe
  2. 1 Crni luk
  3. 1/2 Paprike (može i bez paprike)
  4. So (1-2 kašičice)
  5. 4 Jajeta
  6. 80 ml Mleka
  7. Biber
  8. 1 kašika Parmezana 
  9. Ulje
  10. 2 kasike Kukuruznog Brašna (ili Kukuruznog griza)

Priprema:

Izdinstajte na ulju sitno iseckani luk sa malo soli(dinstajte na nižoj temperaturi). Kada luk postane staklast, dodajte šargarepu i papriku koje ste isekli na kockice. Posolite i pobiberite. Dinstajte još 10 minuta, na srednjoj temperaturi. Za to vreme uključite renu na 200 C, da se greje. Izdinstano povrće ostavite minut-dva da se prohladi. U činiju sipajte jaja i mleko, dodajte parmezan, so, kukuruzno brašno i povrće. Dobro promešajte. Vatrostalnu tepsiju (25×17 cm) premažite sa uljem i pospite malo brašna. Sipajte smesu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta. 

P.s. Umesto vatrostalne činije, smesu možete izliti u kalup za mafine. Pecite na 200 C 15 minuta.

Prijatno:) 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *