
Sa malo sastojaka, za kratko vreme napravite ukusan obrok ili prilog uz glavno jelo. Kada je ovako sunčano vreme, dosta manje vremena provedim u kuhinji, a ono sto napravim gledam da bude brzo, zdravo i ukusno😉
Šargarepa je odličan izbor beta karotena i vitamina, koji su odlični za vid, kožu, protiv starenja… tako da vam preporučujem da jedete sto više sargarepe 🥕🥕
Obozavam ovako brze i prakticne recepte, od sastojaka, koje verujem da većna vas ima u kući. Da li i vi volite ovakve recepte? Ukoliko budete pripemali ovo jelo napisite u komentarima Vaše utiske:)
Sastojci:
- 2 Sargarepe
- 1 Crni luk
- 1/2 Paprike (može i bez paprike)
- So (1-2 kašičice)
- 4 Jajeta
- 80 ml Mleka
- Biber
- 1 kašika Parmezana
- Ulje
- 2 kasike Kukuruznog Brašna (ili Kukuruznog griza)

Priprema:
Izdinstajte na ulju sitno iseckani luk sa malo soli(dinstajte na nižoj temperaturi). Kada luk postane staklast, dodajte šargarepu i papriku koje ste isekli na kockice. Posolite i pobiberite. Dinstajte još 10 minuta, na srednjoj temperaturi. Za to vreme uključite renu na 200 C, da se greje. Izdinstano povrće ostavite minut-dva da se prohladi. U činiju sipajte jaja i mleko, dodajte parmezan, so, kukuruzno brašno i povrće. Dobro promešajte. Vatrostalnu tepsiju (25×17 cm) premažite sa uljem i pospite malo brašna. Sipajte smesu i stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta.
P.s. Umesto vatrostalne činije, smesu možete izliti u kalup za mafine. Pecite na 200 C 15 minuta.
Prijatno:)
