
Ukusna, sočna, neodoljiva, brza pita sa sirom od gotovih kora. Za samu pripremu ove pite vam je potrebno 5-10 minuta (ne računajuči pečenje). Veoma brzo se priprema, a veoma brzo i pojede. Idealni doručak, užina ili meze. Pitu možete peči u orkugloj ili četvrtastoj tepsiji.
Nadam se da će se i Vama dopasti, kao i nama. Prijatno 🙂

_________________________
SASTOJCI:
- 500 g Kora za pitu
- 2 veća ili 3 manja Jajeta
- So (u zavisnosti od slanoće sira)
- 500 g Sitnog Sira (ili Rikota Sira)
- 2 kasike Griza
- 200 ml Vode
- 200 ml Jogurta
- 1 kašičica Praška za Pecivo
- 80 ml Ulja
Priprema:
U veću činiju sipajte sir. Dodajte jaja i so, pa promešajte. Dodajte jogurt, kiselu vodu, ulje, griz, prašak za pecivo i sve sastojke sjedinite.
Tespiju nauljite.
Od gotovih kora odvojte dve. Jednu stavite na dno nauljene tepsije. Drugu ostavite za kraj. Ostale kore savijte, pa isecite na trakice (pogledajte u videu). Veći deo trakica rasporedite preko kore u tepsiji, a malnji deo ubacite u fil pa promešajte, nakon toka prespite preko ostalih trakica i promešajte, tako da svaka trakica upije tečnost. Preko svih iseckanih kora stavite drugu koru koju ste sačuvali. Premazite sa malo fila, ako je ostalo, ako ne onda sa uljem. Izbockajte pitu sa viljuškom. Prekrijte je i ostavite 10-tak minuta, taman dok se ugreje rerna.
Pecite na 220 C dok ne porumeni, oko 30-35 minuta. Pečenu pitu prekrijte folijom ili frpom i ostavite da se napari, ako volite mekšu i sočniju pitu.

Način pripeme pogledajte u videu;)
Prijatno 🙂