Dezerti, Recepti za svečane trpeze

Jafa torta – Nestace u trenu – CooKing Recepti

Predivna Kremasta torta sa Jafa keksom, koja je nestala u trenu. 

Sastojci:

Za koru:

  1. 7 Belanaca
  2. 6 Kasika Secera
  3. 10 g Vanilin Secera
  4. 5 kasika Brasna
  5. 1kasicica praska za Pecivo
  6. 2 Kasike Griza

Pleh 34×39 cm

Za  Fil:

  1. 800 ml Mleka
  2. 7 Zumanaca
  3. 3-6 kasika Secera
  4. 10 g Vanilin Secera
  5. 3 kasike Brasna
  6. 2 Gustina
  7. 40 g Pudinga sa ukusom Vanile
  8. 15 komada Jafa Keksa
  9. 100g Maslaca
  10. 10 G Kremfixa

Za Dekoracija :

  • 150 g Slaga
  • 150 ml Vode (iz frizidera)
  • 3 Komada Jafa Keksa Mlevena Plazma

Stavite 600 ml mleka da se kuva.Odvojte žumanca od belanaca. U činiju sipajte žumanca, vanilin šećer, šećer, gustin, brašno, puding i 200 ml mleka. Sjedinite sastojke, pa sipaje u provrelo mleko. Kuvajte dok se krema ne zgusne. Ostavite fil da se ohladi, a zatim ga umutite mikserom sa 100 g maslaca i kremfiksom.

Belanca krenite da mutite mikserom, a zatim postepeno dodajte vaniln šećer i šećer. Umutite sneg od belanaca, pa dodajte griz i brašno, pa  promešajte. 

Na pleh od rerne (34×39 cm) stavite papir za pečenje. Preko ravnomerno premažite sneg od belanaca. Pecite u zagejanoj rerni na 200 C 10-15 minuta. Ostavite koru da se ohladı. Presecite koru na dva dela. Izbockajte kore viljuškom I prelijte sa nekoliko kašika mleka. 

Na dno tacne stavite 1 koru, preko premažite 1/2 fila, zatim poredjate 15 komada jafa keks, zatim stavite drugu polovinu fila, pa opet koru. Ostavite tortu, najmanje 3 h u frizideru. Dekorišite tortu po želji. 

Ja samo koristila slag, mlevenu plazmu i jafa keks.

Nacin pripreme pogledjte u videu :

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *