Predivna Kremasta torta sa Jafa keksom, koja je nestala u trenu.

Sastojci:
Za koru:
- 7 Belanaca
- 6 Kasika Secera
- 10 g Vanilin Secera
- 5 kasika Brasna
- 1kasicica praska za Pecivo
- 2 Kasike Griza
Pleh 34×39 cm
Za Fil:
- 800 ml Mleka
- 7 Zumanaca
- 3-6 kasika Secera
- 10 g Vanilin Secera
- 3 kasike Brasna
- 2 Gustina
- 40 g Pudinga sa ukusom Vanile
- 15 komada Jafa Keksa
- 100g Maslaca
- 10 G Kremfixa
Za Dekoracija :
- 150 g Slaga
- 150 ml Vode (iz frizidera)
- 3 Komada Jafa Keksa Mlevena Plazma

Stavite 600 ml mleka da se kuva.Odvojte žumanca od belanaca. U činiju sipajte žumanca, vanilin šećer, šećer, gustin, brašno, puding i 200 ml mleka. Sjedinite sastojke, pa sipaje u provrelo mleko. Kuvajte dok se krema ne zgusne. Ostavite fil da se ohladi, a zatim ga umutite mikserom sa 100 g maslaca i kremfiksom.
Belanca krenite da mutite mikserom, a zatim postepeno dodajte vaniln šećer i šećer. Umutite sneg od belanaca, pa dodajte griz i brašno, pa promešajte.
Na pleh od rerne (34×39 cm) stavite papir za pečenje. Preko ravnomerno premažite sneg od belanaca. Pecite u zagejanoj rerni na 200 C 10-15 minuta. Ostavite koru da se ohladı. Presecite koru na dva dela. Izbockajte kore viljuškom I prelijte sa nekoliko kašika mleka.
Na dno tacne stavite 1 koru, preko premažite 1/2 fila, zatim poredjate 15 komada jafa keks, zatim stavite drugu polovinu fila, pa opet koru. Ostavite tortu, najmanje 3 h u frizideru. Dekorišite tortu po želji.
Ja samo koristila slag, mlevenu plazmu i jafa keks.

Nacin pripreme pogledjte u videu :