brzi recepti, Dezerti, Recepti za svečane trpeze

Predivna Eurokrem Torta sa Jagodama – CooKing Recepti

Lagana, kremasta, osvežavajuća, a priprema se za cas. 😉Ovo mi je definitvino jedna od najlepsi vocnih torti😍. 

Sastojci:

500 ml Slatke Pavlake

250 g Maskarpone Sira  (sobne temperature)

50-100 g Šećera u prahu (po vašem ukusu)

200 g Jagoda 🍓

100 g Eurokrema (Crnog I belog krema)

150 Plazma keksa

Mleko

Dekoracija: 

3 Jagode

Rendana bela čokolada (koristila sam Belgijsku belu cokoladu)

Mlevena Plazma

Priprema :

Umutite  maskarpone sir sa šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa nastavite mutite mikseom. Nemojte da umutite previse slatku pavlaku, neka bude malo tečnija. Dobijenu smesu  podelite na 2 dela. U jedna dodajte beli krem i iseckane jagode, u drugu dodajte crni krem. Umutite mikserom filove dok ne promene boju (rozu i smedju) i postanu čvršći. Na dno tepsije (30×20 cm ) poredjajte plazmu, koju ste predhodno umakali u mleko, preko stavite tamniji fil,  pa fil sa jagodama. T

ortu ostavite u frižideru najmanje 30 minuta, a najbolje preko noći. Dekorisite sa mlevenom plazmom, rendanom belom čokoladom i  jagodama.

Prijatno:) 

Nacin pripeme pogledajte u videu:)

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *