Brza kremasta pasta sa tikvicama🥒 i 🥓slaninicom.

Sastojci:
- 150 g Makarona (ili Špageta)
- So
- Voda (za kuvanje makarona)
- 500 g Tikvica (2 komada)
- 40 g Slanine
- 30-50 g Tvrdog Sira (Gaude, Kačkavalja)
- Origano
- Biber
- 230 ml Pavlake za Kuvanje (neutralne)
- 1 čen belog luka (ili začin)

———————-
🥣Priprema:
Stavite makarone u provrelu slanu vodu da se kuvaju (na kesici pise koliko se kuvaju).
Za to vreme izrendajte tikice, posolite ih i promešajte. Ostavite ih 3-4 minuta.
Za to vreme isecite slaninu na kockice. Stavite ih u zagrejan tiganj. Pržite slaninu na srednjoj temperaturi. Kad promene bolju, staviite ih u čistu posudu (tanjir).
Po potrebi dodajte još ulja u tiganj gde ste pržili slaninu.
Tikvice iscedite od viška tečnosti, pa stavite u tiganj. Dodajte biber, pa promešajte. Pržite na srednjoj temperaturi, oko 5 minuta, ili dok ne ispari suvišna tečnost. Zatim vratite prženu slaninu, sipajte neutralnu pavlaku, dodajte origano i iseckani beli luk, skuvane makarone i izrendani sir. Sastojke dobro promešajte, probajte, pa po potrebi dodatno začinite. Poslužite sa čeri paradajzom.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu 🙂