Lagana, osvezavajuca poslastica koja se priprema veoma brzo i lako-Pana Cota. Nežna vanil krema koju možete da prelijete sa raznim voćem, dzemom, karamelom, čokoladom. Možete da je poslužite kao dezert u čaši ili da je prevrnete u tanjir. Meni se najviše dopada sa jagodama ili malinama.

Sastojci:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 ml mleka
- 10 g Vanilin šećera
- 4-5 kašika Šecćera
- 10 g Želatina
- 4 kašika Vode
Žele od jagode:🍓
- 300 g Jagoda
- 2-5 kašika Šećera (u zavisnosti koliko su slatke jagode)
- 10 g Šećera
- 4 kašika Vode

PRIPREMA:
Prelije želatin sa 5 kašika vode i ostavite da nabubri. Zagrejte do vrenja mleko sa slatkom pavalom, vanilin šećerom i šećerom. Sklonite sa šporeta, pa dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok ne krene da se zgušnjava. Sačekajte koji minut da se prohladi. Unutrašnjost posudica -čaša pokvasite vodom pa sipajte smesu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa spremite u frižider da se stegne.
Priprema želea sa jagodama:🍓
Pripremite želatin kao i za beli krem. Oprane i iseckane jagode stavite u šerpicu da se kuvaju 10 minuta uz mešanje. Sklonite sa vatre(možete da ih izblendate ) pa sipajte nabubreli želatin. Dobro primešajte da se želatin istopi. Sipajte preko hladnog stegnutog krema.
Pana kotu možete da izvadite iz činije. Nožem ga lagano odvojte od ivica čaše-posude i prevrnite na tanjir. Preko prelijte fil.
Prijatno👩🏻🍳

Nacin pripreme pogledajte u videu: