Brzi Kolači, brzi recepti, Dezerti, Recepti za svaki dan

Brza letnja poslastica – Pana Kota – Panna Cotta

Lagana, osvezavajuca poslastica koja se priprema veoma brzo i lako-Pana Cota. Nežna vanil krema koju možete da prelijete sa raznim voćem, dzemom, karamelom, čokoladom. Možete da je poslužite kao dezert u čaši ili da je prevrnete u tanjir. Meni se najviše dopada sa jagodama ili malinama. 

Sastojci:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 ml mleka
  • 10 g Vanilin šećera
  • 4-5 kašika Šecćera
  • 10 g Želatina
  • 4 kašika Vode

Žele od jagode:🍓

  1. 300 g Jagoda
  2. 2-5 kašika Šećera (u zavisnosti koliko su slatke jagode)
  3. 10 g Šećera
  4. 4 kašika Vode

PRIPREMA:

Prelije želatin sa 5 kašika vode i ostavite da nabubri. Zagrejte do vrenja mleko sa slatkom pavalom, vanilin šećerom i šećerom. Sklonite sa šporeta, pa dodajte nabubreli želatin. Mešajte dok ne krene da se zgušnjava. Sačekajte koji minut da se prohladi. Unutrašnjost posudica -čaša pokvasite vodom pa sipajte smesu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa spremite u frižider da se stegne. 

Priprema želea sa jagodama:🍓

Pripremite želatin kao i za beli krem. Oprane i iseckane jagode stavite u šerpicu da se kuvaju 10 minuta uz mešanje. Sklonite sa vatre(možete da ih izblendate ) pa sipajte nabubreli želatin. Dobro primešajte da se želatin istopi. Sipajte preko hladnog stegnutog krema. 

Pana kotu možete da izvadite iz činije. Nožem ga lagano odvojte od ivica čaše-posude i prevrnite na tanjir. Preko prelijte fil. 

Prijatno👩🏻‍🍳

Nacin pripreme pogledajte u videu:

https://youtu.be/vvYNNmNQc_w

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *