brzi recepti, Hladna predjela, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Projice sa Heljdinim Brasnom – CooKing Recepti

Veoma ukusna, zdrava i jednostavna za pripremu  projara sa heljdinim brašnom, bez glutena. Na moru sam se navukla na projice sa heljdinim brašnom 😅Nadam se da će se i Vama dopasti. 

_________________________

SASTOJCI:

  • * 100 g Heljdino Brašno
  • * 100 g Kukuruznog griza
  • * 3 Jajeta
  • * So
  • * 1/2 kašičice Sode (ili praška za pecivo)
  • * 200 ml Jogurta
  • * 120 g Kisele Pavlake
  • * 80 ml Ulja
  • * Susam

 Tepsija (26 x 18 cm)

Prijatno:

Umutite jaja, so, jogurt, kiselu pavlaku, ulje sa kukuruznim i heljdinim brašnom, sodom. Tepsiju (ili kalupe za mafine)  premažite uljem ili stavite papir za pečenje. Izlijte smesu za proju i pecite u zagrejanoj rerni na 200-210 C oko 20-25 minuta. Čačkalicom proverite da li je proja pečena. 

Prijatno👩🏻‍🍳

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *