Dijetalni recepti, jela bez mesa, Recepti za svaki dan, Supe i čorbe, Topla predjela

Čorbica koji ćete stalno praviti – Krem čorba sa tikvicama -CooKing Recepti

Obozavam čorbice i potaže, a ovo je definitivno još jedan od mojih favorita. 

Ništa bolje nego kada je ono što jedete ukusno, zdravo i prepuno vitamina. 

U ovim toplim, sparnim danima, tikvica je idealno osvežavajuće povrće. Zanimljivo je da 100 g tikvica sadrzi samo 16 kalorija i 95 odsto vode. Tikvice snabdevaju organizam vodom i pomažu nam da se oslobodimo toksina . 

Toplo Vam preporučujem ovu čorbicu-potaž.

_________________________

SASTOJCI:

  1. 500 g Tikvica (1 veća ili 2 manje)
  2. Ulje
  3. 80 g Crnog luka
  4. 440 g Krompira (oko3 komada)
  5. 140 g Šargarepe (oko 2 komada)
  6. So, Biber, Mirodjija. Beli Luk
  7. Voda (Sipajte je da povrće ogrezen, meni je bilo potrebno 600 ml)
  8. 350 ml Mleka (może i više, ako volite redju čorbu-potaz)
  9. Maslinovo ulje
  10. Krutoni (Prepčenog hleba, dvopeka)

Priprema:

U šerpici zagrejte ulje. Dodajte sitno iseckan luk i so. Dinstajte na laganoj vatri dok ne postane staklast. Dodajte sitno iseckanu šargarepu i dinstajte par minuta. Po potrebi dodajte malo vode. Dodajte iseckanu tikvicu i so. Dinstajte psr minuta, a zatim dodajte iseckani krompir, biber i vodu (sipajte dok povrće ne ogrezen, oko 600 ml).Kuvajte uz povremeno mešanje, na jačoj temepraturi. Kada čorba provri, smanjite temperaturu i kuvajte jos 20 -tak minuta. Sklonite šerpu i štapnim mikserom izblendajte potaz. Sipajte mleko. Vrate na ringlu da još jednom provri. Probajte i začinite dodatno po Vašem ukusu. 

Ukoliko želite još redji potaž dodajte još mleka.

Prilikom serviranja dodajte krutone , mirodjiju i maslinovo ulje.

Prijatno  👩🏻‍🍳

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *