brzi recepti, Jela od mesa, Paste i špagete, Pice i testenine, Recepti za svaki dan

Čufte u paradajz sosu – CooKing Recepti

Ukoliko nemate ideju šta da spremate danas, evo jednog brzinskog recepta, koji svi vole – ćufte u pradajz sosu.

Ukoliko budete pripremali čufte, napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________

SASTOJCI:

  1. 500 g Mlevenog Mesa
  2. 80 g Luka
  3. Ulje
  4. So, Biljni začin, biber, mlevena slatka paprika, Origano
  5. Jaje
  6. 2 kašike Prezli
  7. 500 ml Paradajz Sosa
  8. malo Šećera
  9. Voda
  10. 350-400 g Špageta
  11. Parmezan

Priprema:

U šerpu sipajte vodu, so i stavite da se kuva. Kada voda provri dodajte špaget i kuvajte na srednjoj temperaturi (na kutiji-kesici imate označeno vreme kuvanja,a li svakoko ih probajte). 

U činiju sipajte mleveno meso, biljni začin, mlevenu papriku, biber, prezle, jaje i rukama premesite. Smesu možete ostaviti u frižideru na pola sata (može i duže) ili odamah oblikujte loptice- čufte. 

U tiganju zagrejte ulje i poredjate čufte. Zapecite ih sa svih strana na jačoj temperaturi, a zatim pržite na slabijoj temeraturi, još par minuta. Ćufte prebacite u tanjir i poklopite ih. U tiganj sipajte po potrebi još ulja. Na laganoj vatri izdinstajte luk sa malo soli. Kada luk postane staklast sipajte paradajz sos, dodajte origano i  malo šećera (da bi  smanjili kiselost paradajza). Pojačajte temperaturu i kuvajte dok ne provri. Zatim vratite čufte i na laganoj temeraturi ih pecite još nekih 15-tak minuta.  

U tanjir sipajte ocedjene špagete, pa preko sipajte sos i čufte. 

Po Vašem ukusu preko pospite parmezan (ili neki drugi sir) i origano.

Prijatno!

Način pripreme pogledajte u videu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *