Pecivo, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

Lepinje iz tiganja – CooKing Recepti

Kad mi nestane hleba, lakse mi je da ga napravim, nego da odem u prodavnicu😅Napolju je baš toplo, pa sam umesto heba napravila ove lepinje-tortilje. Naravno ne moram ni da spominjem koliko je ukusnje domaće pecivo u odnosu na kupovno. Ove lepinje imaju ukus kao Giros pita. Možete da ih punite raznim nadevima😉

Ukoliko budete pripremali ove lepinje-tortilje, napišete u komentarima Vaše utiske💁🏻‍♀️.

SASTOJCI:

  1. 550 g Mekog Brašna
  2. 1-2 kašićice Soli
  3. 1 kašičica Šećera
  4. 20 g Svezeg kvasca (ili 5 g Suvog)
  5. 180 ml Tople Vode
  6. 180 ml Jogurta
  7. 1 kašike Ulja (ja sam koristila Maslinovo) 
  8. + Maslinovo ulje ili Maslac za premazivanje pečenih tortilja)

Priprema:

Kvasac pomešajte sa kašičicom šećera i brašna, malo tople vode i ostavite da nadodje. U nadošao kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, ostatak tople vode, jogurt i ulje. Pa krenite da mesite testo, postepeno dodajući ostatak brašna. Umesite glatko testo. Oblikujte ga u lopticu. Premažite sa malo ulja i ostavite pokrivenog, u toploj prostoriji oko 60 minuta. Nadošlo testo podelite na osam delova i oblikujte jufke (loptice). 

Ostavite ih pokrivene, na pobrašnejnoj radnoj površini 10 minuta. Potom svaku jufku istanjite što tanje. Ostavite ih 5 minuta da miruju. Teflonski tiganj premažite sa malo ulja i dobro zagrejte. Ubacite istanjenu jufku i pecite sa donje strane dok se ne pojave mehurići. Potom je okrenite na drugu stranu i sačekajte da se oblikuje balon. Zatim je ponovo okrenite da se i druga strana ispeče. Na isti način ispecite i preostale lepinje.

Pečene lepinje dok su još vruće premažite sa puterom ili maslinovim ulje (ja sam sa maslinovim uljem).

Prijatno🤗

Način pripreme pogledajte u videu.

https://youtu.be/IdSMcjFmVdE

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *