Idealna rodjendanska torta. Kremasta, lagana, brz i jednostavna za pripremu Torta sa Krem Bananicama. Brzo se priprema ,a još brže smaže.

Sastojci:
‘’Za Kore’’:
- 600 g Piskota
- Oko 800 ml Mleka za Piskota
Za Filove:
- 1 l Mleka
- 120 g Puding sa ukusom vanile (3 kesice)
- 6 kasika Šećera (oko 120g )
- 10 g Vanilin Šećera
- 6 komada Čokoladnih Bananica (150 g)
- 100 g Čokolade za Kuvanje
- 200 ml Slatke Pavlake
Dekoracija:
- 100 g Šlag krema sa ukusom Vanile
- 200 ml hladne Vode/Mleka
- Mleveni Keks
*** Ovo su mere za Veliku tortu (38x24cm), Vi možete da je napravite i duplo manju.
Priprema:
Stavite 800 ml mleka da se kuva.
U činiji sjedinite puding sa šećerom, vanilin šećerom i ostatkom mleka (200ml).
Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim sklonite sa šporeta.
Puding podelite na tri jednaka dela. U jedan dodajte čokoladu i dobro promešajte, kako bi se čokolada lepo istopila.
Pudinge prekrijte streč folijom i stavite da se ohlade.
** Puding možete i da ostaviti da se ohladi pa naknadno da ga podeliti na tri dela, ali onda morate čokoladu da otopite na pari ili u mikrotalasnoj.
Umutite slatku pavlaku. U ohladjene pudinge jedanko rasporedite umućenu slatku pavlaku.
Mikserom umutite pudinge(prvo umutite svetlije, pa onda čokoladni)
Čokoladne bananice isecite na kockice, pa dodajte u jedan od vanilin pudinga. Treba da dobijete čokoldani, sa krem bananicama i vanilin punding-fil.
** Ako hoćete u treći vanilin puding dadajte i 100 g bele čokolade (ja nisam).
Polovinu piškota (300 g) umačite u mleko i poredjajte na dno tepsije. Preko premažite fil sa bananicam, pa preko vanilin fil. Preko poredjate ostatke piškota (300 g) koji ste umočili u mleko. Na kraju tortu premažite sa čokoladnim filom. Dekorišite je po V ašem ukusu.
Ja sam preko čokladnog fila posulo mleveni keks. Sa strane sam dekorisala sa šlag kremom sa ukusom vanile.
Tortu možete odmah da jedete, ali je ukusnija kad ostoji u frižideru.h
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu