brzi recepti, Dezerti, Recepti za svečane trpeze

Torta sa krem bananicama i piskotama – CooKing Recepti

Idealna rodjendanska torta. Kremasta, lagana, brz i jednostavna za pripremu Torta sa Krem Bananicama. Brzo se priprema ,a još brže smaže.

Sastojci:

‘’Za Kore’’:

  1. 600 g Piskota
  2. Oko 800 ml Mleka za Piskota

Za Filove:

  1. 1 l Mleka
  2. 120 g Puding sa ukusom vanile (3 kesice)
  3. 6 kasika Šećera (oko 120g )
  4. 10 g Vanilin Šećera
  5. 6 komada Čokoladnih Bananica (150 g)
  6. 100 g Čokolade za Kuvanje
  7. 200 ml Slatke Pavlake

 Dekoracija:

  1. 100 g Šlag krema sa ukusom Vanile
  2. 200 ml hladne Vode/Mleka
  3. Mleveni Keks

*** Ovo su mere za Veliku tortu (38x24cm), Vi možete da je napravite i duplo manju.

Priprema:

Stavite 800 ml mleka da se kuva. 

U činiji sjedinite puding sa šećerom, vanilin šećerom i ostatkom mleka (200ml).

Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim sklonite sa šporeta. 

Puding podelite na tri jednaka dela. U jedan dodajte čokoladu i dobro promešajte, kako bi se čokolada lepo istopila. 

Pudinge prekrijte streč folijom i stavite da se ohlade. 

** Puding možete i da ostaviti da se ohladi pa naknadno da ga podeliti na tri dela, ali onda morate čokoladu da otopite na pari ili u mikrotalasnoj.

Umutite slatku pavlaku. U ohladjene pudinge jedanko rasporedite umućenu slatku pavlaku. 

Mikserom umutite pudinge(prvo umutite svetlije, pa onda čokoladni)

Čokoladne bananice isecite na kockice, pa dodajte u jedan od vanilin pudinga. Treba da dobijete čokoldani, sa krem bananicama i vanilin punding-fil. 

** Ako hoćete  u  treći vanilin puding dadajte i 100 g bele čokolade (ja nisam).

Polovinu piškota (300 g) umačite u mleko i poredjajte na dno tepsije. Preko premažite fil sa bananicam, pa preko vanilin fil. Preko poredjate ostatke piškota (300 g) koji ste umočili u mleko. Na kraju tortu premažite sa čokoladnim filom. Dekorišite je po V ašem ukusu. 

Ja sam preko čokladnog fila posulo mleveni keks. Sa strane sam dekorisala sa šlag kremom sa ukusom vanile.

Tortu možete odmah da jedete, ali je ukusnija kad ostoji u frižideru.h

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *