Torta sa malinama i plazmom je brz, jednostavan i lagan desert. Pravi se za 5 minuta, a sve što treba da uradite je da pomešate sastojke i ostavite preko noći da se ohladi u frižideru. Ledena poslastica od voća biće vaš prvi izbor kada su vrućine, zato ne propustite sezonu malina i napravite savršenu tortu koju možete da poslužite u svim prilikama.
Ovu tortu ne čini samo ukus obaveznom na svakoj trpezi, već i to što vam treba samo 5 sastojaka, od kojih je jedan plazma – najomiljeniji keks svih generacija.

Sastojci:
- 350 g Malina (višaja, jagoda, šumskog voća…)
- 50-100 g Šećera u prahu
- 190 g Kisele Pavlake
- 500 ml Slatke Pavlake
- 240 g Mlevene Plazme
- Dekoracija:
- 100 g slag krema
- 200 ml Hladnog Mleka/Vode

Priprema:
Kalup obložite providnom folijom. Maline, šećer u prahu i kiselu pavlaku umutite. Postepeno dodajte plazmu i mešajte. Umutite slatku pavlaku, pa sjedinite sa malinama. Sipajte fil u kalup, zatvorite providnom folijom, a zatim ostavite u frižideru preko noći. Umutite šlag kremu sa vodom ili mlekom, pa dekorišite kolač po želji.