NeodoljiveZemičke za Burgere, mekane ko dusa👌.
Ukoliko budete pripremali ove zemičke napišite u komentarima Vaše utiske.
Prijatno:)

Sastojci:
- 20 g svežeg Kvasca
- 1 kašičica Šećera
- 1 kašičica Brašna
- 250 ml toplog Mleka
- 450 g Brašna (Mekog)
- 1 Jaje
- 40 ml Ulja
- 1 kašičica Praška za pecivo
- 25 g Maslaca
- 1 kašika Sirćeta
- So
Za premazivanje:
- 1 Jaje
- So
- 1 kašičica Kisele pavlake
- Susam
Priprema:
U činiju stavite izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i brašna i malo toplog mleka. Ostavite kvasac na toplom da se aktivira, oko 10 minuta.
U aktiviran kvasac dodajte brašno, ostatak mleka, ulje, so, jaje, prašak za pecivo i krenite da mesite testo. Testo je veoma mekano i lepljivo, pa koristim mikser sa nastavkom za testo. Vi možete i ručno da umesite testo. Dodajte kašiku sirćeta I maslac. Umesite mekano elastično testo. Testo oblikujte u loptu, premažite sa malo ulja i ostavite pokriveno, u toploj prostoriji oko 50 minuta. Nadošlo testo preručite na radnu površinu i podelite na 6 delova, od kojih ćete oblikovati loptice. Ukoliko Vam se testo lepi za radnu površinu i ruke premažite ih sa uljem.
Jufke-loptice pokrijte i ostavite 15 minuta na toplom.
Za to vreme uključite rernu da se greje na 200 C.
Testo premažite sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom. Preko pospite sa susamamom.
Pecite na 200 C 20 minuta. Ukoliko testo ranije porumeni, prekrijte ga sa folijom.
Prijatno:)

Način priprem pogledajte u videu