Nestace u trenu – 7 Days Kroasan Torta . Jos jedna rodjendanska torta koje je nestala za čas.
Ukoliko budete pripremali ovu tortu napisite u komentarima Vaše utiske.

Sastojci:
‘’ Kora’’:
- 300 g Plazme
- Oko 400 ml Mleka za Plazmu
Za Filove:
- 1 l Mleka
- 160 g Pudinga sa ukusom vanile (4 kesice)
- 120g Šećera
- 10 g Vanilin Šećera
- 2 kasike Nutele
- 200 ml Slatke Pavlake
- Oko 600 g 7 Days Kroasana sa ukusom čokolade (dva velika pakovanja)
Dekoracija:
- 200 g ml Slatke Pavlake
- + 200 ml Slatke Pavlake+ 2 kasike Nutele
*** Ovo su mere za Veliku tortu (38x24cm), Vi možete da je napravite i duplo manju.
Priprema:
Stavite 800 ml mleka da se kuva.
U činiji sjedinite puding sa šećerom, vanilin šećerom i ostatkom mleka (200ml).
Smesu sipajte u provrelo mleko. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim sklonite sa šporeta.
Puding prekrijte sa streč folijom i ostavite da se ohladi.
Umutite slatku pavlaku (nemojte da Vam ostane tečna, a nemojte ni da je umutite u slag). Ohladjen puding sjedinite sa slatkom pavlakom. Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednu polovinu dodajte 2 kašike Nutele i umutite mikserom.
Keks umačite u mleko i poredjajte na dno tepsije. Preko premažite vanilin fil. Poredjate kroasane, pa preko premažite puding sa nutelom.
Tortu dekorišite po Vašem ukusu.
Ja sam preko premazala umućenu slatku pavlaku i ukrasila je sa slatkom pavlakom umućenom sa 2 kašike Nutele.
Tortu možete odmah da jedete, ali je ukusnija kad ostoji u frižideru preko noći.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu.