Slani rolat od gotovih kora, koji se razgrabi za cas. Ukusan je i topao i hladan i sutradan (ako ostane).
Idealan za dorucak, uzinu, kao predjelo, za večeru, rodjendane, sve proslave… Veoma je sočan, vazdušast, ukusan.

Sastojci:
500 g kora za pitu
Za premazivanje:
- 3 jajeta
- 80 g griza
- 5 g praška za pecivo
- 250 ml jogurta
- 200 ml ulja (moze I manje do 80 ml)
- so
Za nadev:
- 150g sitnog sıra
- 150g kisele pavlake
- 270 g pilećih prsa (ili neke druge salame)
- origano
- Po želji možete da dodate kačkavalj.
- Susam
Priprema:
Fila za premazivanje kora:
Umutite jaja i so. Dodajte griz, prašak za pecivo, ulje, jogurt pa sve sastojke dobro promešajte.
Priprema nadeva:
Umutite sir, origano i kiselu pavlaku, pa dodajte izrendana pileća prsa i sve sastojke dobro promešajte.
Podelite kore, tako da dobijete 5 rolata. Svaku koru premazite sa filom sa jajima, sem poslednje. Na nju uz ivicu premaziete nadev sa sunkom i umotajte u rolat. Isti postupak ponovite i sa ostalim korama.
Rolate premazite sa ostatkom fila sa jajima. Preko pospite susam. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, dok rolati ne porumene, oko 20-30 minuta.
Pečene vruće rolate prekrijte sa mokrom kupom i ostavite da se ohlade. Isecite ih i poslužite.
Prijatno ☺️
Način pripreme pogledajte u videu: