Brzi Kolači, brzi recepti, Dezerti, Pecivo, Recepti za doručak, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan

Brza Strudla sa Makom i Dzemom – CooKing Recepti

Dise i mirise. Brza strudla sa makom i dzemom, koja je i sutradan odlična. 

Ukoliko budete pripremali ove strudle napišite u komentarima Vaše utiske.

Za testo:

  1. 25 g Kvasca
  2. 1 kašičica Šećera
  3. 1 kašičica Brašna
  4. 250 ml Toplog Mleka
  5. 150 g Maslaca
  6. 1 Jaje
  7. Prstohvat Soli
  8. 550 g Mekog Brašna(+ Brašno da umesite)

Za premazivanje štrudli:

  1. 1 jaje
  2. Mleko

Za fil sa Makom:

  1. 200 g Mlevenog Maka
  2. 50 g Griza
  3. 150 ml Provrelog Vrućeg Mleka

I još:

  1. 3-4 kašike Džema (za drugu štrudlu)
  2. Šećer u prahu

Priprema:

U činiji sjedinite mleveni mak, griz, šećer i prelijte sa vrućim mlekom. Dobor promešajte i ostavite fil da se ohladi.

Priprema testa:

U manju činiju stavite izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna, pa sipajte toplo mleko i promešajte. Ostavite kvasac da se aktivira (10-tak minuta).

U veću činiju sipajte deo prosejanog brašna. Dodajte prstohvat soli, jaje, maslac i ostatak mleka, pa sastojke varljačom dobro izmešajte. Dodajte nadošao kvasac, i ostatak brašna, pa rukama umesite glatko testo. Oblikujte ga u loptu i ostavite pokrivenog u toploj postoriji 20 minuta. Odstajalo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva jednaka dela, od kojeg ćete dobiti dve štrudle. Razvucite testo u pravougaonik i premažite jednu štrudlu sa filom sa makom, a drugu sa dzemom. Testo uvijte u štrudlu i stavite u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje ili podmazali sa uljem i brašnom. Izmedju testa stavite papir za pečenje. Štrudle premažite sa umućenim jajetom i mlekom i izbockajte viljuškom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 30-40 minuta. Kada štrudle porumene prekrijte ih folijom ili papirom za pečenje da ne izgore.

Vruće pečene štrudle isprskajte sa vodom i ostavite ih pokrivene da se ohlade. Kada se štrudle ohlade pospite preko njih šećer u prahu i isecite ih.

Čuvajte ih u posudi sa poklopcem, kako bi duže ostale sveže.

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu.

https://youtu.be/pOk4KJc7xzA

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *