Dise i mirise. Brza strudla sa makom i dzemom, koja je i sutradan odlična.
Ukoliko budete pripremali ove strudle napišite u komentarima Vaše utiske.

Za testo:
- 25 g Kvasca
- 1 kašičica Šećera
- 1 kašičica Brašna
- 250 ml Toplog Mleka
- 150 g Maslaca
- 1 Jaje
- Prstohvat Soli
- 550 g Mekog Brašna(+ Brašno da umesite)
Za premazivanje štrudli:
- 1 jaje
- Mleko
Za fil sa Makom:
- 200 g Mlevenog Maka
- 50 g Griza
- 150 ml Provrelog Vrućeg Mleka
I još:
- 3-4 kašike Džema (za drugu štrudlu)
- Šećer u prahu
Priprema:
U činiji sjedinite mleveni mak, griz, šećer i prelijte sa vrućim mlekom. Dobor promešajte i ostavite fil da se ohladi.
Priprema testa:
U manju činiju stavite izmrvljeni kvasac, kašičicu šećera i brašna, pa sipajte toplo mleko i promešajte. Ostavite kvasac da se aktivira (10-tak minuta).
U veću činiju sipajte deo prosejanog brašna. Dodajte prstohvat soli, jaje, maslac i ostatak mleka, pa sastojke varljačom dobro izmešajte. Dodajte nadošao kvasac, i ostatak brašna, pa rukama umesite glatko testo. Oblikujte ga u loptu i ostavite pokrivenog u toploj postoriji 20 minuta. Odstajalo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i podelite na dva jednaka dela, od kojeg ćete dobiti dve štrudle. Razvucite testo u pravougaonik i premažite jednu štrudlu sa filom sa makom, a drugu sa dzemom. Testo uvijte u štrudlu i stavite u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje ili podmazali sa uljem i brašnom. Izmedju testa stavite papir za pečenje. Štrudle premažite sa umućenim jajetom i mlekom i izbockajte viljuškom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 30-40 minuta. Kada štrudle porumene prekrijte ih folijom ili papirom za pečenje da ne izgore.
Vruće pečene štrudle isprskajte sa vodom i ostavite ih pokrivene da se ohlade. Kada se štrudle ohlade pospite preko njih šećer u prahu i isecite ih.
Čuvajte ih u posudi sa poklopcem, kako bi duže ostale sveže.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu.