Nista lepse od svezeg domceg peciva. Mekano testo, punjeno sa krem sirom idealan izbor za dorucak, užinu, rodjendane, kao predjelo ili vecera.
Ukoliko budete pravili slane rolnice napíšete u komentarima Vaše utiske.

Za testo
- 20g Kvasaca
- 1 kašičica Šećera
- 1 kašičica Brašna
- 450-500 g Brašna
- Prstohvat Soli
- 150 ml Mleka
- 50 ml Ulja
- Jaje
- 2 kašike Kisele Pavlake
Nadev:
- 200 g krem sira
Premazivanje:
- 1 Jaje
- Susam

Priprema:
U činiju stavite izdrobljen kvasac, kašičicu šećera i brašna i malo toplog mleka. Ostavite kvasac na toplom da se aktivira, oko 10 minuta.
U aktiviran kvasac dodajte prosejano brašno, ostatak mleka, ulje, so, jaje, kiselu pavlaku i krenite da mesite testo. Testo oblikujte u loptu, premažite sa malo ulja i ostavite pokriveno, u toploj prostoriji dok se ne udvostruči . Nadošlo testo preručite na radnu površinu i podelite na 2 dela. Jednu loptu razvucite sto tanje preko premazite sa 100 g krem sira. Testo urolajte u štrudlu. Isecite je na širinu 4 cm. Tepsiju premazite uljem ili stavite papir za pečenje. Preko stavite rolnice. Isti postupak ponovite sa drugom polovinom testa.
Pokrijte testo i ostavite 10–15 minuta na toplom.
Za to vreme uključite rernu da se greje na 200 C.
Testo premažite sa umućenim jajetom i pospite sa susamom.
Pecite na 200 C 20 minuta. Ukoliko testo ranije porumeni, prekrijte ga sa folijom.
Pecene vruće kiflice poprskajte sa malo vode i pokrijte sa krpom. Ostavite da se prohlade.
***od druge polovine možete da napravite slatke strudlice
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu:
