Jela od mesa, Recepti za svaki dan

Punjene paprike, pecene u rerni – CooKing Recepti

Ukoliko nemate ideju šta da spremite sutra za ručak, evo jednog predloga.💡

Punjene paprike, pečene u rerni. 

Odlične su i sutradan, samo ih podgrejte i ručak je gotov 😉

Ukoliko budete pripremali ove punjene paprike napišite u komentarima Vaše utiske🤗

Sastojci:

  1. 100 g Pirinca
  2. Voda
  3. 60 g Crnog Luka (1 komad)
  4. 60 g Šargaarepe (2 komada)
  5. 10-14 komada Paprike (Babure)
  6. 500 g Mlevenog mesa
  7. So
  8. Biber
  9. Biljni začin
  10. Origano
  11. Tucana Sudžuk Paprika(nije obavezna)
  12. Origano (nije obavezan)
  13. 2-3 čena Belog Luka
  14. Ulje
  15. 500 ml paradajz Sosa
  16. 2-3 Paradajza

Priprema:

Pirinač ostavite u vadi da nabubri, a zatim ga dobro iscedite.

Paprike očistiti izvadite im drške, oprerite i ostavite da se osuše.

Crveni luk i šargarepu sitno iseckajte i izdinstaajte na ulju. Potom dodajte mleveno meso (ja sam koristila mešano). Dodajte mu pirinač i dinstajte dok ne porumeni. Začinite po ukusu i dodajte sitno iseckani beli luk.

Dobro izmješati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi .

Paradajz ili krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvarajte paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.

U pekač poređajte paprike, pa sipajte paradjaz sok. Preko sam posula malo origana, ako ne volite slobodno ga izostavite.

Koristim zemljani pekač i zato ga stavljam u hladnu rernu i tek kad ga stavim uključim rernu na 200 C da se paprike peku. Ako koristite obični pekač stavite ga u već zagrejanu rernu na 200 C.

Pecite ih oko 60 minuta (od trenutka kada se rerna ugrejala) poklopljene, a zatim sklonite poklopac i pecite dok paprike ne dobiju koricu po površini.

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu.

Uskoro..

A evo jos slika:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *