
Ukoliko nemate ideju šta da spremite sutra za ručak, evo jednog predloga.💡
Punjene paprike, pečene u rerni.
Odlične su i sutradan, samo ih podgrejte i ručak je gotov 😉
Ukoliko budete pripremali ove punjene paprike napišite u komentarima Vaše utiske🤗

Sastojci:
- 100 g Pirinca
- Voda
- 60 g Crnog Luka (1 komad)
- 60 g Šargaarepe (2 komada)
- 10-14 komada Paprike (Babure)
- 500 g Mlevenog mesa
- So
- Biber
- Biljni začin
- Origano
- Tucana Sudžuk Paprika(nije obavezna)
- Origano (nije obavezan)
- 2-3 čena Belog Luka
- Ulje
- 500 ml paradajz Sosa
- 2-3 Paradajza
Priprema:
Pirinač ostavite u vadi da nabubri, a zatim ga dobro iscedite.
Paprike očistiti izvadite im drške, oprerite i ostavite da se osuše.
Crveni luk i šargarepu sitno iseckajte i izdinstaajte na ulju. Potom dodajte mleveno meso (ja sam koristila mešano). Dodajte mu pirinač i dinstajte dok ne porumeni. Začinite po ukusu i dodajte sitno iseckani beli luk.
Dobro izmješati i puniti paprike, ne baš do vrha pošto se pirinač kasnije raširi .
Paradajz ili krompir isecite na tanke kolutiće i sa njim zatvarajte paprike kako pri pečenju meso ne bi ispadalo.
U pekač poređajte paprike, pa sipajte paradjaz sok. Preko sam posula malo origana, ako ne volite slobodno ga izostavite.
Koristim zemljani pekač i zato ga stavljam u hladnu rernu i tek kad ga stavim uključim rernu na 200 C da se paprike peku. Ako koristite obični pekač stavite ga u već zagrejanu rernu na 200 C.
Pecite ih oko 60 minuta (od trenutka kada se rerna ugrejala) poklopljene, a zatim sklonite poklopac i pecite dok paprike ne dobiju koricu po površini.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu.
Uskoro..
A evo jos slika:



