Brzi Kolači, brzi recepti, Dezerti

KINDER MILK SNITE – COOKING RECEPTI

Neodoljiv kolač sa mekanom čokoladnom koricom i neodoljivim kremom od slatke pavlake i meda. Veoma jednostava, a neodoljiv kolac. Možete da izostavite čokoladnu glazuru. 

Ako želite da ubrzate postupak pripreme, možete da koristite kupovnu čokoladnu Vincin koru. Samo je presecite na pola.

Ukoliko budete pripremali ovaj kolač-tortu napišite u komentarima Vaše utiske.

SASTOJCI

ZA KORU:

  1. 6 JAJA
  2. PPRSTOHVAT SOLI
  3. 6 KASIKA SECERA
  4. 6(ravnih) KASIKA BRASNA
  5. 2(pune) KASIKE KAKAA
  6. 1/2 KASICICE PRASKA ZA PECIVO

ZA BELI FIL:

  1. 400 ML SLATKE PAVLAKE
  2. 3 KAŠIČICE MEDA
  3. 10 G ŽELATINA
  4. 6 KAŠIKA VODE

ZA ČOKOLADNU GLAZURU: 

  1. 130 G ČOKOLADE (KORISTILA SAM ČOKOLADU ZA KUVANJE)
  2. 4 KASIKE ULJA

Priprema:

Kora:

Mikserom umutite penasto jaja  sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer. Dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i lagano mutite dok se sastojci ne sjedine.

Smesu za koru izlite u podmazan i brašnom posut pleh od rerne (ili na papir za pečenje). Zagrejte rernu na 200 C i i pecite na 180 stepeni petnaestak minuta. Kada se kora ohladi, presecite je na pola kako biste dobile dve kore. 

Fil:

Slatku pavlaku dobro umutiti, dodajte med.

 Želatin potopiti u 6 kašika vode, ostaviti ga desetak minuta, a zatim ga zagrejte(ne sme da provri).

Dodajte u umućenu slatku pavlaku i dobro izmešati da se sjedini. Fil  premazite preko jedne kore, poklopiti ga drugom korom i ostaviti u frižider da se stegne.

Kolač možete da prelijete sa čokoladnom glazurom od 130 g čoklade i 4 kasike ulja. 

Kada se glazura stegne nožem je zasecite u oblik pravouganika, a zatim čistim nožem isecite šnite i poslužite.

Prijatno:)

NAČIN PRIPEME POGLEDAJTE U VIDEU:

Jos slika:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *