Neodoljiv kolač sa mekanom čokoladnom koricom i neodoljivim kremom od slatke pavlake i meda. Veoma jednostava, a neodoljiv kolac. Možete da izostavite čokoladnu glazuru.
Ako želite da ubrzate postupak pripreme, možete da koristite kupovnu čokoladnu Vincin koru. Samo je presecite na pola.
Ukoliko budete pripremali ovaj kolač-tortu napišite u komentarima Vaše utiske.

SASTOJCI
ZA KORU:
- 6 JAJA
- PPRSTOHVAT SOLI
- 6 KASIKA SECERA
- 6(ravnih) KASIKA BRASNA
- 2(pune) KASIKE KAKAA
- 1/2 KASICICE PRASKA ZA PECIVO
ZA BELI FIL:
- 400 ML SLATKE PAVLAKE
- 3 KAŠIČICE MEDA
- 10 G ŽELATINA
- 6 KAŠIKA VODE
ZA ČOKOLADNU GLAZURU:
- 130 G ČOKOLADE (KORISTILA SAM ČOKOLADU ZA KUVANJE)
- 4 KASIKE ULJA
Priprema:
Kora:
Mikserom umutite penasto jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećer. Dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i lagano mutite dok se sastojci ne sjedine.
Smesu za koru izlite u podmazan i brašnom posut pleh od rerne (ili na papir za pečenje). Zagrejte rernu na 200 C i i pecite na 180 stepeni petnaestak minuta. Kada se kora ohladi, presecite je na pola kako biste dobile dve kore.

Fil:
Slatku pavlaku dobro umutiti, dodajte med.
Želatin potopiti u 6 kašika vode, ostaviti ga desetak minuta, a zatim ga zagrejte(ne sme da provri).
Dodajte u umućenu slatku pavlaku i dobro izmešati da se sjedini. Fil premazite preko jedne kore, poklopiti ga drugom korom i ostaviti u frižider da se stegne.
Kolač možete da prelijete sa čokoladnom glazurom od 130 g čoklade i 4 kasike ulja.
Kada se glazura stegne nožem je zasecite u oblik pravouganika, a zatim čistim nožem isecite šnite i poslužite.
Prijatno:)
NAČIN PRIPEME POGLEDAJTE U VIDEU:
Jos slika:
