Jedna od najpoznatijih torti Čiz kejk (Cheesecake). Neodoljiva slatko kisela torta sa višnjam, sirom i mlevenim keksom, idealna za sve ljubitelje voćnih i osvežavajućih torti.
Za njenu pripremu Vam ne treba puno vremena ni kulinarskog iskustva.
Ukoliko budete pripremali ovu tortu napišite u komentarima Vaše utiske.

KALUP OD 26 CM (može i od 24 cm)
SASTOJCI:
ZA KORU:
- 300 G MLEVENOG KEKSA
- 150 G ISTOPLJENOG MASLACA
- 5 KASIKA MLEKA
ZA BELI FIL:
- 400 G NESLANOG SIRA (ELLA)
- 10 G ZELATINA
- 6 KASIKA VODE
- 120 G SECERA U PRAHU
- 10 G VANILIN SECERA
- 500 ML SLATKE PAVLAKE
ZA VOCNI FIL:
- 450 G CRVENOG VOCa (KORISTILA SAM 400 G VISANJA I 50 G MALINA)
- 10 G ZELATINA
- 6 KASIKA VODE
- 100 ML VODE
- 10 G VANILIN SECERA
- 4-6 KASIKA SECERA

PRIPREMA:
PRVO PRIPREMITE VOCNI FIL.
U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…
U šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri smanjite temperaturu i kuvajte još 10-tak minuta.
Želatin zagrejte, ali nemojte da Vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.
Priprema biskvita:
U činju sipajte mleveni keks, mleko, istpoljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite sa maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.
Priprema belog fila:
U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…
Mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne.
Želatin zagrejte, ali nemojte da Vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil dodajte i kesicu kremfixca, ja nisam dodavala).
Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frizideru najbolje preko noći, a najmanje 6 sati.
Ukoliko ne želite da Vam se vocni fil razmaze tokom sečnja, prvo zasecite vocni zele, obrišite noz, pa isecite parče.
Priijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu:)
Jos Slika:



