Uncategorized

Cizkejk Torta – CooKing Recepti

Jedna od najpoznatijih torti Čiz kejk (Cheesecake). Neodoljiva slatko kisela torta sa višnjam, sirom i mlevenim keksom, idealna za sve ljubitelje voćnih i osvežavajućih torti. 

Za njenu pripremu Vam ne treba puno vremena ni kulinarskog iskustva. 

Ukoliko budete pripremali ovu tortu napišite u komentarima Vaše utiske.

KALUP OD 26 CM (može i od 24 cm)

SASTOJCI:

ZA KORU:

  1. 300 G MLEVENOG KEKSA
  2. 150 G ISTOPLJENOG MASLACA
  3. 5 KASIKA MLEKA

ZA BELI FIL:

  1. 400 G NESLANOG SIRA (ELLA)
  2. 10 G ZELATINA
  3. 6 KASIKA VODE
  4. 120 G SECERA U PRAHU
  5. 10 G VANILIN SECERA
  6. 500 ML SLATKE PAVLAKE

ZA VOCNI FIL:

  1. 450 G CRVENOG VOCa (KORISTILA SAM 400 G VISANJA I 50 G MALINA)
  2. 10 G ZELATINA
  3. 6 KASIKA VODE
  4. 100 ML VODE
  5. 10 G VANILIN SECERA
  6. 4-6 KASIKA SECERA

PRIPREMA:

PRVO PRIPREMITE VOCNI FIL.  

U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…

U šerpicu stavite voće sa vodom i šećerom, pa stavite da se kuva. Kada voće provri smanjite temperaturu i kuvajte još 10-tak minuta.

Želatin zagrejte,  ali nemojte da Vam provri. Sipajte ga u šerpu sa voćem, dobro pomešajte i ostavite da se prohladi.

Priprema biskvita:

U činju sipajte mleveni keks, mleko, istpoljeni maslac i rukama lagno umesite sastojke. Kalup (26 cm) premažite sa maslacem. Na dno kalupa rukama utapkajte smesu od mlevenog keksa.

Priprema belog fila:

U džezvu stavite želatin sa 6 kašika vode i ostavite 10 minuta da nabubri. Za to vreme…

Mikserom umutite sir sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte slatku pavlaku, pa mutite mikserom dok se smesa ne zgusne.

Želatin zagrejte, ali nemojte da Vam provri. U želatin dodajte malo umućenog sira, pomešajte, pa sipajte u fil sa sirom. Mikserom umutite sve sastojke da se sjedine. (Ukoliko volite gušći beli fil dodajte i kesicu kremfixca, ja nisam dodavala).

Preko keksa sipajte fil sa sirom. Poravnajte ga, pa preko sipajte voćni fil. Ostavite tortu u frizideru najbolje preko noći, a najmanje 6 sati.

Ukoliko ne želite da Vam se vocni fil razmaze tokom sečnja, prvo zasecite vocni zele, obrišite noz, pa isecite parče.

Priijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:)

Jos Slika:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *