Brzo i lako do veoma ukusnog i zdravog obroka – Pečena Orada.
Orada je veoma lagana, sočna riba, koja ne sadrzi jak miris. Prepuna je gvozdja i vitamina (izmedju ostalih Omega -3).
Konzumacijom ribe makar jednom sedmično obezbeđujete organizmu važne vitamine i materije koji su od velikog značaja za zdravlje.
Ukoliko budete pripremali Oradu napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________
SASTOJCI:
- 650 g Orade (2 komada)
- So
- Biber
- Mlevena Paprika (nije obavezna)
- Person
- Beli Luk
- 4 kašilice Maslinocvog Ulja
Prilog :
- Pirinač
- So
- Biber
- Beli Luk
- Kurkuma
- 60 g Luka
- 60 g Šargarepe
- Voda za kuvanje pirinla i voda od kuvanja pirinla
- Ulje
Prirpema:
Očišćenu ribu operite i zasecite. U činiju stavite so, biber, mlevenu papriku, maslinovo ulje i dobor promešajte. Ribu premazite sa ovom smesom i ostavite da odstoji 15 minuta (moće I duže). Za to vreme uključiite rernu da se greje na 200 C.
Pecite u zagrejanooj rerni 15 minuta, nakon toga ribu okrenite I pecite jos 15 minuta. Preko pečene ribe pospite sitno iseckani beli luk, pešun i prelijte sa masnoćom koju je ispustila tokom pečenja. Pirinač ostavite u vodi da nabubri, a zatim ga dobro operite. Skuvajte ga u slanoj vosdi. Na ulju izdinstajte sitno iseckani luk, šargarepu, koji ste posolili. Dodajte skuvani pirinač i malo vode u kojoj ste skuvali pirinač. Začinite, dodajte beli luk i po potrebi još vode u kojoj ste skuvali pirinač.
Prijatno:)

Način prirpreme pogledajte u videu: