Uncategorized

Zdravo, lako i ukusno – Pecena Orada- CooKing Recepti

Brzo i lako do veoma ukusnog i zdravog obroka – Pečena Orada.

Orada je veoma lagana, sočna riba, koja ne sadrzi jak miris. Prepuna je gvozdja i vitamina (izmedju ostalih Omega -3).

Konzumacijom ribe makar jednom sedmično obezbeđujete organizmu važne vitamine i materije koji su od velikog značaja za zdravlje.

Ukoliko budete pripremali Oradu napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________

SASTOJCI:

  1. 650 g Orade (2 komada)
  2. So
  3. Biber
  4. Mlevena Paprika (nije obavezna)
  5. Person
  6. Beli Luk
  7. 4 kašilice Maslinocvog Ulja

Prilog :

  1. Pirinač
  2. So
  3. Biber
  4. Beli Luk
  5. Kurkuma
  6. 60 g Luka
  7. 60 g Šargarepe
  8. Voda za kuvanje pirinla i voda od kuvanja pirinla
  9. Ulje

Prirpema:

Očišćenu ribu operite i zasecite. U činiju stavite so, biber, mlevenu papriku, maslinovo ulje i dobor promešajte. Ribu premazite sa ovom smesom i ostavite da odstoji 15 minuta (moće I duže). Za to vreme uključiite rernu da se greje na 200 C.

Pecite u zagrejanooj rerni 15 minuta, nakon toga ribu okrenite I pecite jos 15 minuta. Preko pečene ribe pospite sitno iseckani beli luk, pešun i prelijte sa masnoćom koju je ispustila tokom pečenja. Pirinač ostavite u vodi da nabubri, a zatim ga dobro operite. Skuvajte ga u slanoj vosdi. Na ulju izdinstajte sitno iseckani luk, šargarepu, koji ste posolili. Dodajte skuvani pirinač i malo vode u kojoj ste skuvali pirinač. Začinite, dodajte beli luk i po potrebi još vode u kojoj ste skuvali pirinač.

Prijatno:)

Način prirpreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *