Predivan spoj slanine i krompira, idealan za sve ljubitelje krompira.
Priprema se vema brzo i lako, a možete da ga poslužite i toplo i hladno, kao prilog ili kao glavno jelo.
Ukoliko budete pripremali ovaj recept, napišite u komentarima Vaše utiske.

SASTOJCI:
- 400 G KROMPIRA
- 2 JAJA
- SO
- BIBER
- KURKUMA (MOŽE I BEZ)
- 150 G BRASNA
- 100 ML MLEKA
- 50 ML ULJA
- 2 CENA BELOG LUKA
I JOS:
- 50-100 G SLANINE (PANCETE)
- 180 G KISELE PAVLAKE

PRIPREMA:
Odmah uključite rernu da se greje na 220 C.
Operite, oljuštite i iseckajte krompir na kockice.
U većoj činiji mikserom umutite jaja i so. Dodajte ulje, mleko i brašno. Pa nastavite sa mućenjem. Dodajte iseckani krompir, beli luk, biber, kurkumu, pa dobro promešajte.
Nauljite tespiju 30 x 20 cm. S ipajte smesu i pecite 20 minuta na 220 C.
Isecite slaninu, pa je sjedinite sa kiselom pavlakom. Premažite preko vrućeg testa sa krompirom. Vartite u rernu i pecite još 15 minuta.
Sačekajte da se jelo prohladi, pa isecite na kocke i posloužite.

Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu :