brzi recepti, Pecivo, Pice i testenine, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Napravite koktel pecivo za manje od 30 minuta – CooKing Recepti

Toliko dobro mirišu da će zamirisati ceo komšiluk. Fenomenalno koktel pecivo idealno za doručak, užinu, večeru, rodjendane…

Podseca na mini pizze, a na Vašem stolu su za manje od pola sata. 

Sastojci:

Za Testo:

  1. oko 350 g Brašna
  2. 5 g Suvog
  3. 1/2 kašičice Šećera
  4. 1 kašičica Brašna
  5. 125 ml Tople Vode
  6. 30 g Kisele Pavlake
  7. So
  8. Beli Luk u prahu (može I bez njega)
  9. 1 Jaje
  10. 50 g Maslaca/Margarina (sobne temperature)

Premaz:

  1. 200 g Kisele Pavlake 
  2. 50 g Kečapa
  3. Organo
  4. 1 Jaje
  5. 150 g Šunke
  6. 50 g Sira (Gaude, Kačkavlja)

Priprema:

Odmah uključite rernu da se greje na 250 C.

Priprema nadeva:

Sjedinite kiselu pavlaku, kečap, jaje, origano rendanu šunku i sir.

Priprema testa:

U činiju stavite suvi kvasac 1/2 kašičice šećera, kašičicu brašna i toplu vodu. Ostavite kvasac da se aktivira. U drugoj činiji prosejte brašno, pa dodajte kiselu pavlaku, omekšali maslac, ulje, so, jaje, beli luk u prahu, kvasac i umesite glatko testo. 

Testo preručite na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjite pomoću oklagije na deblinu od oko 1 cm. Pomoću čaše (prečnika 8 cm), vadite krugove od testa.

Na svaki krug premažite kašiku fila . 

Po želji dodatno pospite još origana.

Pecite u zagrejanoj rerni na 250 C, 10-15 minuta.

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *