brzi recepti, Dezerti, Recepti za svečane trpeze

Najlepsa Posna Čokoladna torta sa Keksom – CooKing Recepti

Brza Čokoladna torta sa Keksom, koju možete da pravate u posnoj i mrsnoj varijatni. Pravila sam je u posnoj varijanti i svi su bili oduševljeni.

Ako je budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske.

Sastojci:

  1. 1 l Mleka (koristila sam ovseno)
  2. 160 g Pudinga sa ukusom Vanile (4 kesice)
  3. 9 kašiku šećera
  4. Aroma Vanile (ili 10 g Vaniln Šećera)
  5. 200 g Čokolade 
  6. 150 g Margarina (ili Maslaca)

I još:

  1. 350 g Keksa 
  2. 1 kesice Nes Kafe
  3. 280 ml tople Vode

Dekoracija :

  1. 150 g Šlaga
  2. 300 ml Kisele vode
  3. Mix dekoracija Unicorn
  4. Boja za kolače i poslastice

Priprema:

Stavite 750 ml mleka da se kuva. 

Puding sjedinite sa šećerom, aromom vanile i 250 ml mleka. 

U provrelo mleko dodajte smesu sa pudingom i kuvajte dok se puding ne zgusne. Sklonite sa ringle, pa dodajte čokoladu. 

Dobro izmešajte da se čokolada istopi. 

Prekrijte puding i ostavite da se ohladi. 

Dodajte margarin (ili maslac), pa mikserom mutite dok se sastojci ne sjedine.

Umutite nes kafu sa vodom/mlekom (po želji dodajte šećer). 

Keks umačite u kafu i redajte na dno kalupa (23 cm). 

Preko stavite 9 kašika pudinga i poravanjate. Postupak ponovite jos 2x. 

Znaci postupak filovanja je: keks-puding-keks-puding-keks-puding, pa dekoracija.

Tortu ostavite najmanje tri sata na hladnom, a najbolje preko noći.

Izvadite tortu iz kalupa i dekorišite.

Prijatno 🙂

P.s. Keks možete da umačete u mleko ili  sok.

Način prirpeme pogledajte u videu:

https://youtu.be/KV3YC5GEpMA

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *