Tri predloga šta da pripremite kao posno slano predjelo.
Ukoliko budete pripremali napišite u komantarima Vaše utiske.
________________________
Vreme pečenja i veličine tepsije možete da prilagodite.

Posni Rolat sa Spanacem
SASTOJCI :
ZA KORU:
- 150 G BRAŠNA
- 1 KAŠIČICA PRAŠKA ZA PECIVO
- 200 G OBARENOG SPANAĆA (ja sam koristila frikom smrznuti)
- 200 ML KISELE VODE
- 2 KAŠIKE ULJA
- So (PO UKUSU)
ZA FIL:
- 1 KONZERVA TUNJEVINE (velika konzerva 160 G, kad se iscedi ulje bude oko tunjevine100 g)
- 100 G POSNOG MAJONEZA
- ORIGANO (PO UKUSU)
- So (PO UKUSU)
Koristite tepsije koje dobijete uz rernu. Dimenzije 31×37 ili 38×34

Priprema :
Skuvajte spanać u slavnoj vodi. Koristila sam smrznuti spanać.
Ostavite da se ohladi.
Uključite rernu na 200 C da se greje.
Sipajte 150 g brašna u veću činiju. Dodajte kašičicu soli i praška za pecivo, pa promšajte.
Dodajte 200 g obarenog i iseckanog spanaća i promešajte.
Dodajte 200 ml kisele vode i 2 kašike ulja i sve sastojke dobro promešajte.
Na tepsiju stavite papir za pečenje pa sipajte smesu za koru.
Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200C desetak minuta. Proverite čačakalicom da li je pečen.
Vruću koru (odmah nakon pečenja), zavijte u rolat i mokru krpu.
Ostavite koru da se ohladi.
Tunjevinu iscedite od viška ulja. Sjedinite sa 100 g posnog majoneza i origanom.
Probajte pa po ukusu dodatno zaćinite.
Dobijenu smesu namžite ravnomerno po ohladjenoj kori.
Umotajte opet u rolati . I ostavite najmanje 3 sata u frižideru (ili hladnoj prostoriji).
Isecite rolat i poslužite.
Posni Rolat sa Ajvarom
Za koru:
- 8 punih kašika Brašna (oko 100 g)
- 4 kašike Ajvara
- 250 ml Kisele Vode
- 1 kasicica Praška za pecivo
- So
- Biber

Za fil:
- 6 kašika Posnog Majoneza
- 1 konzerva Tunjevine(velika konzerva 160 G, kad se iscedi ulje bude oko tunjevine 100 g)
- 3 Kisela Krastavca
- 1 kasicica Senfa
Dimenzije tepsije su oko 25 x 37 cm
Priprema:
Uključite rernu na 200 C da se greje.
Prosejte brašno pomešano sa praškom za pecivo.Posolite i pobiberite.Dodajte 4 kašike ajvara. Promešajte, pa postepeno dodajte 250 ml kisele vode.Promešajte sve sastojke dok se ne sjedine. Tepsiju obložite papirom za pečenje i sipajte smesu za rolat.
Rasporedite ravnomerno fil po tepsiji.
Pecite rolat u zagrejanu rernu na 200 C oko 20-30 minuta.
Vruć rolat stavite na mokru krpu i urolajte ga sa papirom u kom se pekao.
Ostavite rolat da se dobro ohladi.
Za to vreme napravite fil.
Isecite krastavce na kockice.
Stavite u činiju i dodajte tunjevinu, posni majonez i kašičicu senfa, pa sve sastojke promešajte.
Probajte pa po želji dodajte so i biber.
Ohladjeni rolat odvojte od papira za pečenje i premažite sa nadevom.
Rolat urolajte i ostavite u frižider najmanje tri sata, a najbolje preko noći.
Posna Salata
SASTOJCI:
- * 500 g skuvanog Krompira
- * 200g skuvane Sargarepa
- * 300g skuvanog Graska
- * 100 g kiselih Krastavcica
- * 250g Posnog Majoneza
- * 150g skuvanog Kukuruza
- * So
- * Biber
** Po želji možete da dodate limunov sok, senf, tunjevinu, beli luk, masline…

Priprema:
Krompir skuvajte sa ljuskom u odvojenoj šerpi, a ostalo povrće možete da skuvate zajedno. Krompir, šargrrepau i krastavčiće isecite na kockice.
Možete da kupite smrznutu mešavinu za rusku salatu, ali ovako pripremljena salata je ukusnija.
Možete odmah da je jedete, mada je ukusnija kada odsotoji.
Po želji možete da dodate limunov sok, senf, tunjevinu, beli luk.
Način pripreme pogledajte u videu: