Vazdušate i sočne domaće lepinje filovane sa sirom . Poslužite svojim ukućanima za doručak ili veceru uz meze i salatu:).
Ukoliko budete pripremali lepinje napišite u komentarima Vaše utiske.
_________________________
SASTOJCI:
Za Testo:
- 250 g Grčkog Jogurta (ili Pavlake)
- 5 g Sode
- 1 Jaje
- 400 g Brašna
- 30 ml Ulja
- 1/2 kašičice Soli
Za nadev:
- 150 g Sira (koristila sam Rikotu)
- So
- Jaje
I Jos:
- Oko 40 g Putera za premazivanje lepinja

Priprema:
U činiji sjedinite grčki jogurt i sodu bikarbonu pa promešajte, prekrijte i ostavite da odstoji 15 minuta.
U smesu dodajte jaje, ulje, so i promešajte.
Postepeno dodajte brašno i mesite rukama dok ne dobijete glatko testo.
Ostavite testo 15 minuta.
Zatim ga podelite na 6 delova i od svakog dela oblikovujtei jufke/loptice.
Prekrijte ih krpom i ostavite 15 minuta.
Dok testo miruje pripremite fil.
Sjedinite sir, jaje i malo soli.
Probajte sir, pa po ukusu dodajte so.
Svaku jufku istanjite i u sredinu stavite kašiku fila.
Krajeve slepite prema sredini.
Punjen jufke izvrnite naopačke i lagano istanjite oklagijom, vodeči računa da se testo ne popuca i fil da ne iscuri.
Istanjene lepinje pecite u suvom, dobor zagrejanom tiganju (bez ulja).
Pecite sa svih strana dok ne porumene.
Vruće ih premažite sa maslacem.
Prijatno:)
Način prirpeme pogledajte u videu: