Pecivo, pite, Recepti za svaki dan

Vazdusdaste Lepinje punjene sa sirom – CooKing Recepti

Vazdušate i sočne domaće lepinje filovane sa sirom . Poslužite svojim ukućanima za doručak ili veceru uz meze i salatu:).

Ukoliko budete pripremali lepinje napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________

SASTOJCI:

    Za Testo:

  1.  250 g Grčkog Jogurta (ili Pavlake)
  2. 5 g Sode
  3. 1 Jaje
  4. 400 g Brašna
  5. 30 ml Ulja
  6. 1/2 kašičice Soli

   Za nadev:

  1. 150 g Sira (koristila sam Rikotu)
  2. So
  3. Jaje

I Jos:

  1. Oko 40 g Putera za premazivanje lepinja
s

Priprema:

U činiji sjedinite grčki jogurt i sodu bikarbonu pa promešajte, prekrijte i ostavite da odstoji 15 minuta.

U smesu dodajte jaje, ulje, so i promešajte. 

Postepeno dodajte brašno i mesite rukama dok ne dobijete glatko testo. 

Ostavite testo 15 minuta. 

Zatim ga podelite na 6 delova i od svakog dela oblikovujtei jufke/loptice.

Prekrijte ih krpom i ostavite 15 minuta.

Dok testo miruje pripremite fil. 

Sjedinite sir, jaje i malo soli. 

Probajte sir, pa po ukusu dodajte so.

Svaku jufku istanjite i u sredinu stavite kašiku fila. 

Krajeve slepite prema sredini. 

Punjen jufke izvrnite naopačke i lagano istanjite oklagijom, vodeči računa da se testo ne popuca i fil da ne iscuri.

Istanjene lepinje pecite u suvom, dobor zagrejanom  tiganju (bez ulja). 

Pecite sa svih strana dok ne porumene. 

Vruće ih premažite sa maslacem.

Prijatno:)

Način prirpeme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *