brzi recepti, Recepti za svaki dan

Hrskava piletina iz rerne.😋

Hrskava piletina iz rerne.😋

Malo zdravija verzija pohovane piletine. 

Ukoliko je budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske🤗

—————————

Sastojci:

  1. 500 g Pilećih grudi (belo meso)
  2. So, Biber, Vegeta 
  3. Ulje 
  4. 2 Jaja
  5. Prezle
  6. Permezan (oko 2 kašike)

Prilog:

  1. 700 g Krompira
  2. Voda za kuvanje krompira
  3. So, biljni začin, kurkuma
  4. 25 g Maslaca (možete da dodate i više)
  5. Oko 60 ml Mleka 

Priprema:

Belo meso presecite na pola, tako da dobijet velike šnicle. 

Začinite i nauljite. 

U jednom tanjiru umutite jaja i so. 

U drugom tanjiru promešajte prezle i parmezan.

Meso uvaljajte sa svih strana u jaje, a zatim u prezle. 

Ponovite postupak još jednom.

Meso poredjajte u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C 15 minuta sa jedne strane, a zatim meso okrenite i pecite sa druge strane jos 10-15 minuta. 

Skuvajte krompir u slanoj vodi. 

Iscedite ga. 

U vruć krompir dodajte maslac, začinite ga. 

Ja sam dodala biljni začin i kurkumu, a vi začinite po ukusu.

Dodajte mleko i ispasirajte krompir. 

Volim kremastu stukturu, pa koristim štapni mikser.

Servirajte toplo uz salatu.

Prijatno:)

P.s. Umesto pirea meso možete da poslužite uz pirinač, grilovano/bareno povrće, pomfrit/pečeni krompir…

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *