Hrskava piletina iz rerne.😋
Malo zdravija verzija pohovane piletine.
Ukoliko je budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske🤗
—————————

Sastojci:
- 500 g Pilećih grudi (belo meso)
- So, Biber, Vegeta
- Ulje
- 2 Jaja
- Prezle
- Permezan (oko 2 kašike)
Prilog:
- 700 g Krompira
- Voda za kuvanje krompira
- So, biljni začin, kurkuma
- 25 g Maslaca (možete da dodate i više)
- Oko 60 ml Mleka

Priprema:
Belo meso presecite na pola, tako da dobijet velike šnicle.
Začinite i nauljite.
U jednom tanjiru umutite jaja i so.
U drugom tanjiru promešajte prezle i parmezan.
Meso uvaljajte sa svih strana u jaje, a zatim u prezle.
Ponovite postupak još jednom.
Meso poredjajte u tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C 15 minuta sa jedne strane, a zatim meso okrenite i pecite sa druge strane jos 10-15 minuta.
Skuvajte krompir u slanoj vodi.
Iscedite ga.
U vruć krompir dodajte maslac, začinite ga.
Ja sam dodala biljni začin i kurkumu, a vi začinite po ukusu.
Dodajte mleko i ispasirajte krompir.
Volim kremastu stukturu, pa koristim štapni mikser.
Servirajte toplo uz salatu.
Prijatno:)
P.s. Umesto pirea meso možete da poslužite uz pirinač, grilovano/bareno povrće, pomfrit/pečeni krompir…
Način pripreme pogledajte u videu:
