brzi recepti, Dezerti, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

Tako jednostavno, a tako neodoljivo😍 – CooKing Recepti

Ako vam treba recept za savršenu kremastu tortu, a ne želite puno da se mučite, onda je ovaj recept idealan za vas.

Deca će ga obožavati jer ima ukus sladoleda od vanile i čokolade. 

Ukoliko je budete pripemali napišete u komentarima Vaše utiske.🤗

_________________________

SASTOJCI:

Za tamni krem:

  1. 600 ml Mleka
  2. 6 kasika Pesenicnog Griza
  3. 3 kasičiice Kakaa
  4. 4-6 kasika Secera
  5. 1/2 Vanilin Secera
  6. 20 g Cokolade za kuvanje

Za svetli krem :

  1. 40 g Pudinga od Vanile 
  2. 250 ml Mleka 
  3. 2-3 kasike Secera
  4. 1/2 Vanilin Secera 
  5. 80 g  Krem Slag 
  6. 200 ml Mleka (za slag) 

Priprema:

Stavite mleko da se kuva. 

U činiji sjedinite griz, kakao, šećer i vanilin šećer.

Smesu sipajte u vruće mleko i kuvajte uz konstantno mešanje dok mleko ne provri. 

Kuvajte griz još minut dva, od trenutka kada je provrelo mleko. 

Ugasite ringlu, ali ostavite šerpu na vrućoj ringli.

Dodajte čokoladu i mešajte griz dok se čokolada ne otopi. 

Sklonite šerpu sa ringle.

Prespite smesu u kalup (možete da koristite bilo kojeg oblika. Ali zapremina mora da buda najmanje 1 l).  

Za to vreme…

Stavite oko 200 ml mleka da se kuva.

Puding sjedinite sa šećerom i mlekom, pa sipajte u provrelo mleko. 

Kuvajte dok se puding ne zgusne (mešajte dok kuvate).

Sklonite sa ringle. 

Ostavite puding pokriven da se ohladi. 

Umutite šlag krem sa hladnim mlekom (iz frižidera).

Šlag postepeno dodajte u ohladjeni puding.

Mešajte lagano špatulom dok masa ne postane kompaktna.

Sipajte puding krem preko čokoladnog griza i stavite na hladjenje najmanje 3 h. A najbolje preko noći.

Ukrastite po želji. 

Ja sam preko posula kakao. Vi možete da izrendate čokoladu.

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *