Recepti za slavu, Recepti za svečane trpeze

Pecenje iz rerne – CooKing Recpti

Kada budete videli kako se svinjsko pečenje jednostavno priprema, više ga nećete kupovati iz pečenjare.

Ukoliko budete pripremali ovako pečenje, napišite u komentarima Vaše utiske.

SASTOJCI:

  1. oko 3 kg svinjskog buta (ili plećke)
  2. so (ja sam stavila 3 ravne kašičice)
  3. Voda (ili pivo)

Priprema:

Meso operite, obrišite. 

Zasecite ga sa unutrašnje i spoljašnje strane. 

Dobro ga posolite. Ostavite meso preko noći u frižideru. 

Sutradan…

Na tepsiju od rerne stavite resetku. 

Sipajte na dno tespije vodu. 

Stavite meso na rešetku i ubacite u hladnu rernu. 

Kada ubacite meso tek tada uključite renu na 160-180 C.

Pecite meso oko 3,5-4 h, dok ne porumeni lepo sa svih strana. 

Dužina pečenja zavisi i od količine mesa. 

Neko pravilo je da se peče najmanje 1 h po kg mesa. Sto duže pečete ukusnije je.

U medju vremenu dolivajte vodu. 

Meso na svakih sat vremena okrećite i premazujte sa vodom i masnoćom koju ispusti. 

Priijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *