Ne znam da li su ukusnija topla ili hladna – Aromaticna rebarca.
Veoma jednostavno pripremite socna i ukusna aromatican rebarca sa krompiricima.
Ukoliko budete pripremali rebarca na ovaj način napšite u komentarima Vaše utiske.

Sastojci:
- Kg Svinjskih Rebarca
- So
- Biber
- 2 kašičiceBeli Luk (u prahu)
- 2 kašičice Senfa
Sos:
- 1-2 kašike Meda
- 2 kašike Kečapa (ili paradjaz sosa)
- 1 kašika Kapra
- 1 kašika Vorcester sosa
- 10 ml Crnog Vina
I jos:
- Mast
- 700 g Krompira
- Biljni Začin (so)
- Kurkuma
Priprema:
Dan ranije operite i obrišite (krpom/ubrusom) rebarca.
Skinite opnu, sa donne strane zebra.
Ako ne možete zasecite ih sa donje strane.
U rebarca utrljajte so, biber, beli luk u prahu i senf.
Uvijte u foliju, tako da gornja strana bude gore.
Ostavite na hladnom (u frižideru) najmanje 2 h, a najbolje preko noći.
Sutradan meso ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.
Rernu zagrejte na 180 C.
Na tepsiju stavite rešetku, preko stavite meso koje ste dobro uvili u foliju.
Pecite na 180 C oko 90 minuta.
Za to vreme pripremite sos…
U činijici sjedinite med, kečap, iseckani kapar, Vorčester sos, crno vino.
Nakon 90 minuta meso izvadite iz folije.
Sok koje meso ispusti, prospite na dno tepsije.
Premazite gornju stranu rebarca, sa što više sosa od meda.
Rernu pojačajte na 200 C i pecite 15-tak minuta, dok ne porumeni.
Okrenite rebarca na drugu stranu, premažite ih sa ostatkom sosa i pecite još 15-tak minuta (ili dok ne porumene).
Krompir iseckajte na kriške.
Vatrostalnu činiju prmeažite sa mašću/uljem.
Stavite kromir, začinite I dobro promešajte.
Pecite na 220 C dok se krompir neoseče (oko 40-tak minuta).
Ja sam krompir (ubacila na nižu rešetku) kada sam rebarca premazala sa sosem i ternu podesiła na 200 C.
Nakon što se meso ispeklo, sok i masnoću koju je ispustilo, sam perila preko krpompira.
Rernu sam pojačala na 220 C i pekla dok krompir nije porumeno.
Ako imate slabu rernu nemojte u isto vreme da pečete na dva nivoa meso i krompir.
Prijatno:)
Način priepme pogledajte u videu: