Čokoladni kolac sa tankim koricama, koji se topi u ustima.
Ako ne zelite da mesite kore, možete da koristiite kupovne Rozen kore.
Ukoliko budete praviči Madjaricu, napišite u komentarima Vaše utiske.
Sastojci:
Testo:
- 600 g Brasna
- 1 kašičica praska za pecivo
- 2 Jaja
- 180 g Šećera
- 100 g Maslaca (sob temperature )
- 200 g Kisele Pavlake (20% mlečen masti)
Fil:
- 1 l Mleka
- 80 g Brašna (ostrog)
- 180 g Šećera
- 10 g Vanilin Šećera
- 180 g Čokolade (za kuvanje)
- 2 kašike Kakao Praha
- 125 g Maslaca
Glazura:
- 120 g Čokoladeza kuvanje (može i 150 g)
- 3 kašike Ulja
Priprema:
Kore:
Umutite (mikserom ili šapatulom)maslac (omekšali, sobne temperature), kiselu pavlaku, jaja, prstohavt soli I šećer.
Postepeno dodajte 600 g brasna I prašak za pecivo.
Umesite glatko testo.
Oblikujte ga u duguljasti valjak i podelite na 5 jednakih delova.
Pomoću vage izmerite da budu jednake težine (možete i odokativno).
Meni su ispale oko 225 g.
Kore možete odmah da rastanjite, ali lakse se razvlace ako odstoje u frižideru.
Malo sam Jace prisitkala pa su nene bile malo zgužvane, ali to ne utiče na krajnji izgled i ukus kolaca.
Na papir za pečenje nacrtajte pravougaonike 26×30 cm. Možete i manjih dimenzija.
Stavite testo na papir. Dlanovima sto vise rastanjite testo. Stavite preko drugi papir. Pomoću oklagije rastanjite testo. Ako Vam negde bude vise slobodno isecite i zakrpite gde fali.
Papir s korom premestite na poledjinu pleha za pečenje, stavite u rernu i pecite. Zavisno od rerne, trebaće vam oko 5 – 8 minuta. Kore ne smeju da potamne zato ih stalno proveravajte, bez obzira na vreme pečenja. U redu je ako malo potamne po nekom kraju. Pečene kore slažite jednu na drugu
S papirom ćete ih lakše podizati kad ih budete filovali, pečene kore su krhke i pazite da ne puknu. Ako malo puknu nije strasno.

Priprema fila:
Stavite 800 ml mleka da se kuva.
U posudi pomešajte šećer, kakao i brašno i 200 ml mleka.
Smesu potom ulijte u posudu za kuvanje zajedno sa ostatkom mleka i stavite na vatru srednje jačine. Stalno mešajte da se ne bi stvorile grudvice.
Kuvajte dok se smesa ne zgusne.
Sklonite sa ringle pa dodajte čokoladu i maslac.
Mešajte dok se čokolada i maslac ne istope i smesa se ne sjedini.
Kore lagano odvojte od papira za pečenje. Pazite veoma su krhke.
Filujte ih sa vrućim kremom kako bi se bolje prilepile.
Sipala sam oko 3 (srednje) kutlače, vi možete podleiti fil u 4 posudice, kako biste dobili jednaku količinu.
Završite filovnanje sa korom. Preko stavite neki teret (knjigu ili tepsiju).
Ostavite preko noci u hladnoj prostoriji (ili frižideru).
Priprema čokoladne glazure:
Istopite čokoladu sa 3 kašike ulja na pari (ili u mikrotalasnoj).
Istopila sam 120 g čokolade, može I 150 g.
Preko kore prelijte čokoladnu glazuru i ravnomerno je premažite. Ostavite je na hladnoom da se stegne.
Oštrim nožem (ili skalpelom) isecite ivice, a zatim isecite Madjaricu na šatanglice.
Prijatno:)
Način prirpreme pogledajte u videu: