
Vazdušasti slani mafini koji se veoma jednostavno i brzo pripremaju.
Idealni su za doručak, užinu, kao slano predjelo, za rodjendane…
U smesu možete da dodate iseckanu salamu (šunku, pančetu…).
Ukoliko ih budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske.

SASTOJCI:
- 5 Jaja
- So
- 50 ml Ulja
- 150 g Kisele Pavlake
- 200 g Sitnog Sira
- 180 g Brasna
- 1 kasikica Praška za pecivo
- Susam

Priprema:
Odmah uključite rernu da se greje na 200 C.
U dubljoj činiji mikserom, umutite jaja sa malo soli.

Sipajte ulje, kiselu pavlaku, sitan sir, pa mikserom umutite.
Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo, pa špatulom lagano promešajte.
U kalup za mafine stavíte masne papirne korpice.
Sipajte oko 2 pune kašike smese.
Preko pospite susam.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 30 minuta.
Čačkalicom proverite da li su pečeni.
Zabodite u sredinu mafina čačkalicu.
Ako čačkalica izadje čista, pečeni su.
Sačekajte da se prohlade, pa ih poslužite.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu: