Za sve ljubitelje Snikers čokoladice evo jedne zdravije varijante .
Sa malo sastojaka, veoma jednostavno i brzo napravite ovu ukusnu poslasticu.
Ovi kolačići jesu zdravi, ali nisu dijatalni.
Umesto ovsenog brašna možete u blender da usitnite ovsene pahujice.
Ukoliko koristie ovseno brašno/pahuljice dodajte i malo vode, kako bi pahuljice nabubrile.
Umesto ovsenog brašna, možete da koristite bademovo brašno (ili bademe sitno sameljete).
Takodje mozete da koristete i mleveni keks.
Umesto javorovog sirupa možete da koristite med.
Po ukusu Vi možete da dodate i šećer.
Kolačiće stavite u zamrzivač kako bi se stegli.
Od ove smese možete da pravite i kugice.
Stavite ih u zamrzivač da se stegnu, a zatim ih oblikujte u kuglice i uvaljajte u istopljenu čokoladu.
Obožavam kikiriki, tako da je meni ovaj kolač preukusan.
Ukoliko budete pripremali ove Snikers mafine napišite u komentarima Vaše utiske.

SASTOJCI:
MERA JE ZA ŠOLJU OD 250 ML
- 1 šolja Ovsenog brašna (ili mlevenog keksa/badema) P.s. ako stavljate ovseno brasno/pahuljice dodajte i malo vode, da nabubre
- 1/2 šolje Javorovog sirupa /Meda
- 1/2 šolje Kikiriki Putera (neslanog)
- Prstohvat Soli
Glazura:
- 100 g Čokolade
- 2 kašike Ulja

I još:
- Seckani kikiriki

Priprema:
Ovsene pahuljice usitnite u blenderu (ako ne koristite ovesno brašno).
U činiji sjednite javorov sirup, ovseno brasno(+ malo vode), kikiriki puter, prstohvat soli.
U korpice za mafine (silikonske ili papirne) stavite 2 kašike smese.
Stavite u zamrzivač na 1 h.
Na pari istopite čokoladu sa malo ulja.
Preko mafina prelijte čokoladu i stavite malo iseckanog kikirikija.
Kada se čokolada stegne.
Spremite mafine još 30-tak minuta u zamrzivač.
Zatim ih izvadite iz kalupa i poslužite.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu: