Ukoliko nemate ideju šta da spremate danas, evo jednog zanimljivog predloga – Kremasta piletina sa povrćem. Veoma je ukusna i kada se ohladi.
Ukoliko budete pripremali piletinu na ovaj način napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________
SASTOJCI:
- 500 g Pilećeg belog mesa
- 500 g Paprika
- 100 g Crnog Luka
- So, biber (po želji dodajte još začina)
- 2-3 kašike Kisele Pavlake
- Ulje
Prilog:
- 600 g Krompira, Voda za kuvanje
- 10 g Maslaca
- So, biber, kurkuma
- 50 ml Mleka

Priprema:
Povrće očistite operite I iseckate na kockice.
Piletinu isecite na trakice debljine oko 1 cm. Začinite je i dobro promešajte. Meso mozete da ostavite u marinadi nekih 30 minuta..
U zagrejanom ulju, na laganoj temperaturi, izdinstajte sitno seckani luk, sa malo soli.
Kada luk postane staklast dodajte iseckanu piletinu.
Temperaturu pojačajte i pržite dok meso ne promeni boju.
Dodajte papriku i so.
Dobor promešajte i pržite oko 3-4 minuta na jačoj teperaturi.
Smanjite temeraturu i dinstajte dok ne ispari tečnost i meso i paprika ne budu termički pečeni, (oko 20 minuta).
Povremeno promešajte.
Ugasite ringlu i dodajte 2-3 kašike kisele pavlake.
Dodala sam dve pune kašike, nekome su to tri kašike.
Probajte pa po želji dodatno začinite.
Mozete dodatno da začiinite sa belim lukom, ljutom paprikom, senfom, origanom, peršunom, karijem…
Dobro promešajte i poslužite.
Kao prilog poslužite neku testeninu ili pirinač, krompir pire… i salatu.
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu: