
Veoma brzo i lako napravite zdraviju i dijetalniju verziju popularne Twix čokoladice.
Umesto javorovog sirupa, možete da koristite samo med.
Bademovo brašno imate da kupite u zdravoj hrani, a možete i sami da sameljete blanširane bademe.
Umesto badema ili ovsenog brašna možete da koristite mleveni keks.
Ukoliko budete praviili ove Twix čokoladice, napišite u komentarima Vaše utiske.

Sastojci:
Mere za ovaj kolač imate u gr i ml.
Ako koristite med ili keks kao zamenu, količinu dodajte u ml.

Za biskvitni deo:
125 ml / 50 g ovsenog Brašna
85 ml / 35 g Bademovog Brašna
65 ml / 60 g Meda
3 kašičice Kikiriki putera
Za Karamel deo:
65 ml / 50 g Javorovog sirupa ili meda
65 ml / 60 g Kikiriki putera
1 kašicica Kokosovog ulja
Aroma Vanile
Čokoladna glazura:
80 g Čokolade+ 2 kašičice Kokosovog ulja
Priprema:

Bisvit:
U činiji sjedinite ovseno I bademovo brašno sa medom i kikikiriki puterom.
Kašikom promešajte, pa rukama malo umesite testo.
U manju tepsiju (ili kalup za hleb), stavite papir za pečenje. Rastanjite testo na debljinu oko 1 cm.
Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da Vam ivice budu što ravnije.
Karamel fil:
U činiji sjedinite javorov sirup/med sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile.
Dobro premešajte sastojke da se sjedine.
Umesto javorovog sirupa možete da koristite med.
Ravnomerno razmažite smesu preko bisvita.
Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta.
Potrebno je da se kolač stegne/ malo zaledi.
Kolač možete samo da prelijete sa čokoladom, a zatim da ga isečete na štanglice kada se čokolada stegne.
Ili da ga isečete na štanglice, pa uvaljate u čokoladnu glazuru.
Kada se čokolada stegne spremite kolač/čokoladice u frižider.
Prijatno:)
Način prirpeme pogledajte u videu: