Brzi Kolači, brzi recepti, Dezerti, Posni recepti, Recepti za svaki dan

Recept za Twix čokoladice bez secera i glutena – CooKing Recepti

Veoma brzo i lako napravite zdraviju i dijetalniju verziju popularne Twix čokoladice.

Umesto  javorovog sirupa, možete da koristite samo med. 

Bademovo brašno imate da kupite u zdravoj hrani, a možete i sami da sameljete blanširane bademe. 

Umesto badema ili ovsenog brašna možete da koristite mleveni keks.

Ukoliko budete praviili ove Twix čokoladice, napišite u komentarima Vaše utiske.

Sastojci:

Mere za ovaj kolač imate u gr i ml.

Ako koristite med ili keks kao zamenu, količinu dodajte u ml.

Za biskvitni deo:

125 ml / 50 g ovsenog Brašna

85 ml / 35 g Bademovog Brašna

65 ml / 60 g Meda

3 kašičice Kikiriki putera

Za Karamel deo:

65 ml / 50 g Javorovog sirupa ili meda

65 ml / 60 g Kikiriki putera

1 kašicica Kokosovog ulja

 Aroma Vanile

Čokoladna glazura:

80 g Čokolade+ 2 kašičice Kokosovog ulja 

Priprema:

Bisvit:

U činiji sjedinite ovseno I bademovo brašno sa medom i kikikiriki puterom. 

Kašikom promešajte, pa rukama malo umesite testo. 

U manju tepsiju (ili kalup za hleb), stavite papir za pečenje. Rastanjite testo na debljinu oko 1 cm. 

Možete da ga oblikujete u kvadrat ili pravougaonik, samo se potrudite da Vam ivice budu što ravnije.

Karamel fil:

U činiji sjedinite javorov sirup/med sa kikiriki puterom, kokosovim uljem i aromom vanile.

Dobro premešajte sastojke da se sjedine.

Umesto javorovog sirupa možete da koristite med.

Ravnomerno razmažite smesu preko bisvita.

Stavite kolač u zamrzivač, oko 60 minuta.

Potrebno je da se kolač stegne/ malo zaledi.

Kolač možete samo da prelijete sa čokoladom, a zatim da ga isečete na štanglice kada se čokolada stegne.

Ili da ga isečete na štanglice, pa uvaljate u čokoladnu glazuru.

Kada se čokolada stegne spremite kolač/čokoladice u frižider.

Prijatno:)

Način prirpeme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *