Neodoljiva pita sa vanilin kremom i višnjama, koja nestane za cas.
Odličan spoj fine vanil kreme i višanja, kojem je tesko odoleti.
Ukoliko je budete pravili napíšete u komentarima Vaše utiske.
Sastojci :
za Krem:
- 2 žumanceta
- 500 ml mleka
- 40 g Pudinga sa ukusom vanile
- 2 kašike brašna
- 6-12 kašika šećera (po ukusu)
- 10 g vanilin šećera
Za Fil:
- 1 celo jaje
- 2 belanceta
- 80 g griza
- 1 kašičica praška za pecivo
- 250 ml jogurta
- 200 ml ulja )more I manje, onda kao zamenu dodajte (kiselu) vodu, jogurt)
- 10 g Vanilin secera
I jos:
- oko 300-400 g višanja
- 500 g Kora za pitu
Priprema:
Priprema Vanil Krem:
Stavite 350 ml mleka da se kuva.
U činijici umutite 2 žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom i 150 ml mleka.
Smesu sipajte u provrelo mleko.
Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se puding ne zgusne.
Sklonite sa ringle, prekrijte streč folijom i ostavite da se krema ohladi.
Priprema fila za premazivanje kora:
Mikserom umutite dva belnaceta i jedno žumance sa grizom, praškom za pecivo, uljem, vanilin šećerom i jogurtom.
Kore podelite tako da u jednom rolatu budu 4 kore.
Višnje ocedite od viska tecnosti.
Prve tri kore premažite sa premazom od belanca i griza.
Kore redjate jednu na drugu, pa premazujte.
Preko stavite četvrtu koru.
Uz njenu ivicu rasporedite 2-3 pune kasike pudinga od vanile i visnje.
Urolajte u rolat.
Ponovite postpak sa ostatkom kora.
Rolate premažite sa uljem (ostatkom fila, ako Vam ostane).
Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C oko 30-40 minuta, dok pita ne porumeni.
Sacekajte da se pita skroz ohladi pa je isecite i pospite sa šećerom u prahu.
Pitu poslužite hladnu, prijanto:)
Način pripreme pogledajte u videu:)