Dezerti, Recepti za svečane trpeze

Prelepa kremasta torta sa 🍌bananama, za koju se trži parče više. Kore su mekane, a krema se topi u ustima. 

Nadam se da će se i vama dopasti.:)

Ako je budete pravili, napiišite Vaše utiske.

SASTOJCI 

ZA DVE KORE :

  1. 6 BELANACA 
  2. PRSTOHVAT SOLI 
  3. 4 KAŠIKE BRAŠNA 
  4. 1 KAŠIKICA PRAŠKA ZA PECIVO 
  5. 6 KAŠIKA ŠEĆERA
  6. 10 G VANILIN ŠEĆERA 
  7. 2 KAŠIKE MLEVENOG KEKSA

ZA KREM :

  1. 6 ŽUMANACA 
  2. 800 ML MLEKA 
  3. 6 KAŠIKA ŠEĆERA 
  4. 10 G VANILIN ŠEĆERA 
  5. 3 KAŠIKE MLEKA U PRAHU 
  6. 4 KAŠIKE BRAŠNA 
  7. 40 G PUDINGA SA UKUSOM VANILE 
  8. 125 G MASLACA/MARGARINA

I jos:

  1. 2 BANANE 

DEKORACIJA :

  1. 1 BANANA – 1 BANANA
  2. 70 G ŠLAGA + 150 ML MLEKA 
  3. ČOKOLADNI TOPING

Priprema:

Priprema Vanil Krem:

Stavite 600 ml mleka da se kuva.

U činijici umutite  žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, pudingom, mlekom u prahu i 200 ml mleka. 

Smesu sipajte u provrelo mleko.

Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se puding ne zgusne. 

Sklonite sa ringle. 

Prekrijte krem sa streč folijom i ostavite da se ohladi.

U ohladjenu kremu dodajte maslac, pa mikserom dobro umutite.

Priprema kore:

Prave se dve kore odvojeno.

Za prirpemu jedne kore:

Umutite 3 belanca sa prstohavqtom soli, 3 kašike šećera, 5 g vanilin secera, 1 kašikom mlevenog keksa, 1 kašičicom praška za pecivo i  2 kašike brašna.

Okrugli kalup (26 cm) obložite sa papirom za pečenje, pa izlijte smesu.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C 15- 20 minuta.

Čačkalicom proverete, da li je kora pečena.

Kada se bisckvit ohladi odvojte ga od papira za pečenje.

Na isti način napravite drugu koru.

Banane isecite na kolutove (možete da ih isprskate sa limunovim sokom, kako ne bi pocrnele).

Postpak filovanja:

Na dno kalupa stavite koru, preko ravnomerno razmažite 1/2  krema, pa poredjate banane. Preko sipajte ostatak krema i poravnajte. Filovanje završite sa korom. 

Ostavite tortu u frizideru njamanje 3 h, a najbolje preko noći.

Izvadite je iz kalupa i dekorisite .

Prijano:)

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *