
CizKejk Korpice-kad ih jednom probate stalno cete ih praviti.
Umesto korpica kolač možete da posluzitit u čaši i odmah ga poslužitit.
Ukusom podseća na Kapri sladoled.
Ako ga budete pravili napišite Vaše utiske.
Sastojci:
Za bisvit:
280 g Mlevenog Keksa
100 g Maslaca
100 ml Mleka
Beli krem:
250 g Maskarpone Sira
200 ml Slatke Pavlake
10 g Vanilin Šećera
60-100 g Šećera u Prahu
Fil sa Vinjama: (možete da koristite i maline jagode…)
400 g Visanja (koristila sam smrznute
10 g Vanilin Šećera
60-100 g Šećera
2 kašike Gustina
Čokoladna Glazura:
200 g Čokolade (za kuvanje)
3 kašike Ulja
I jos:
Papirne korpice za mafine

Priprema:
U činiji sjedinite mleveni keks, istopljeni maslac i mleko.
Na dno korpica stavite kašiku smes, pa prstima ili kašikom poravnjate.
Umutite mikserom maskarpone sir (sobne temperature) sa vanilline šečerom i šećerom u prahu.
Dodajte slatku pavlaku.
Mutite dok se krem ne zgusne.
Ako Vam je lakse umutite odvojeno slatku pavlaku, pa je dodajte u maskarpon.
Preko keksa sipajte kašiku krema.
Poravnajte, pa spremite korpice u frižider na 30-60 minuta.

U šerpicu sipajte višnje (iscedite ih od viška soka).
Dodajte šećer, vaniln šečer i gustin.
Kuvajte uz konstantno mešanje dok se visnje ne zgusnu (oko 5 minuta, treba da budu kao gušči dzem).
Umesto ovog fila možete da koristite i gušći džem.
Preko krema stavete kašiku fila od visnja ili dzem.
Preko možete da stavite čokoladnu glazuru, a korpice možete da završite sa visnjama.
Na pari ili u mikrostalasnoj isotopite čokoladu sa
3 kašike ulja.
Preko višnji stavite kašiku istopljene čokolade.
Sačekajte da se čokolada stegne, pa spremite korpice u frižider na najmnaje 2 h, a najbolje preko noći (ili u zamrzivač na 30 minuta).
Prijatno:)
Način pripreme pogledajte u videu: