Brzi Kolači, brzi recepti, Dezerti, Recepti za slavu, Recepti za svaki dan, Recepti za svečane trpeze

CizKejk Korpice-CooKing Recepti

CizKejk Korpice-kad ih jednom probate stalno cete ih praviti.

Umesto korpica kolač možete da posluzitit u čaši i odmah ga poslužitit. 

Ukusom podseća na Kapri sladoled.

Ako ga budete pravili napišite Vaše utiske.

Sastojci:

Za bisvit:

280 g Mlevenog Keksa

100 g Maslaca

100 ml Mleka

Beli krem:

250 g Maskarpone Sira

200 ml Slatke Pavlake

10 g Vanilin Šećera

60-100 g Šećera u Prahu

Fil sa Vinjama: (možete da koristite i maline jagode…)

400 g Visanja (koristila sam smrznute

10 g Vanilin Šećera

60-100 g Šećera

2 kašike Gustina

Čokoladna Glazura:

200 g Čokolade (za kuvanje)

3 kašike Ulja

I jos:

Papirne korpice za mafine 

Priprema:

U činiji sjedinite mleveni keks, istopljeni maslac i mleko.

Na dno korpica stavite kašiku smes, pa prstima ili kašikom poravnjate.

Umutite mikserom maskarpone sir (sobne temperature) sa vanilline šečerom i šećerom u prahu. 

Dodajte slatku pavlaku. 

Mutite dok se krem ne zgusne. 

Ako Vam je lakse umutite odvojeno slatku pavlaku, pa je dodajte u maskarpon.

Preko keksa sipajte kašiku krema. 

Poravnajte, pa spremite korpice u frižider na 30-60 minuta.

U šerpicu sipajte višnje (iscedite ih od viška soka). 

Dodajte šećer, vaniln šečer i gustin. 

Kuvajte uz konstantno mešanje dok se visnje ne zgusnu (oko 5 minuta, treba da budu kao gušči dzem). 

Umesto ovog fila možete da koristite i gušći džem.

Preko krema stavete kašiku fila od visnja ili dzem.

Preko možete da stavite čokoladnu glazuru, a korpice možete da završite sa visnjama.

Na pari ili u mikrostalasnoj  isotopite čokoladu sa 

3 kašike ulja.

Preko višnji stavite kašiku istopljene čokolade.

Sačekajte da se čokolada stegne, pa spremite korpice u frižider na najmnaje 2 h, a najbolje preko noći (ili u zamrzivač na 30 minuta).

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *