Uncategorized

PRINCES KROFNE – CooKing Recepti

Jedan od mojih omiljenih poslastica PRINCES KROFNE.

Najveci probelem (vecini) je priprema krofnica. Nakon pečenja nekima su krofnice splasnule.

Evo nekih saveta kako da se to ne desi.

Rernu dobro zagrejte na 200 C.

Tokom pečenja nikako ne otvarajte rernu.

Pecite 30-tak minuta na 200 C, po potrebi i duze, dok krofnice ne porumene.

Bitno je da Vam rerna ravnomerno peče (nemojte peci u peci na drva).

Nakon pečenja, krofnice nemojte da vadite odmah iz rerne. Stavite drsku od varjace na vrata od rerne. 

Potreban je da vrata rerne budu otškrinuta za 1-2 cm, kako bi se krofnice postepeno hlade, da ne spadnu.

Nakon 10-tak minuta (može i duze), izvadite krofnice i ostavite da se ohlade.

Punite ih kremom, dzemom, slagom…

Ako Vam krofnice i splasnu, samo ih presecite na pola i filujte.

Nemojte da menjate nista od kolicine sastojaka i gledajte da Vam mere budu tačne.

Nadam se da će Vam ovi saveti pomoći i da ce svima krofnice uspeti.

Ukoliko Vi imate jos saveta slobodno napišite u komentarima.

_________________________

Sastojci 

za Testo :

250 ml Vode

125 ml Ulja 

2 kašike Šečera 

150 g Brašna 

4 Jajeta 

za Krem:

800 ml Mleka (500 ml stavite da se kuva, a 300 ml uutite sa zumanicma, brasnom…)

4 Žumanceta 

120-250 g Šećera (po ukusu)

10 g Vanilin Šećera

130 g Brašna

125 g Maslaca – 125 g Butter

za posipanje:

Šečer u prahu – Powder Sugar 

I jos :

Dzem

Ako hocete umutite I 300 ml slatke pavlake (slaga)

Priprema Krofnica:

U serapicu sipajte vodu, šećer i ulje. 

Kuvajte dok voda ne provri, zatim sklonite serpu sa šporeta i sipajte brašno.

 Dobro promešajte i ostavite par minuta (3-5) da se smesa prohladi. 

Mikserom umutite malo smesu, kaki bise dodatno rashladila, pa dodajtejedno po jedno jaje.

 Dobijenu glatku, gustu smesu za krofnice, sipajte u poslastičarski špric.

Na tepsiju stavite papir za pečenje, pa istisnite krofnice. Možete da pravite manje ili vece.

Pravila sam srednje vleicine i ovaj puta sam dobila 21 krofnicu.

Vrhove poravnajte, kaoko ne bibile spicaste. Umošite kasiku u vodu, pa blago pritisnite. Pogledajte u videu (ukoliko nemate poslastičarski špric kašikom oblikujte krofnice). 

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C nekih 20-30 minuta (ukoliko testo ranije porumene smanjite temperaturu). NIKAKO NE OTVARAJTE VRATA RERNE ! Ukoliko ih otvorite krofnice će splasnuti.  Ohladjene krofnice isecite na pola i filujte filom.

Priprema fila:

Stavite 500 ml mleka da se kuva. 

Za to vreme sjedinite 4 jajeta sa 10 g vanilin šećera, 120-250 g  šećera (u zavisnosti od vašeg ukusa), 130 g Brašna i 300 ml Mleka. 

Smesu sipajte u provrelo mleko i mešajte. Kad se smesa zgusne, sklonite je sa šporet. Pokrijte je providnom folijom i ostavite da se ohladi.  U ohladjeni fil dodajte 125 g Maslaca i sjedinite mikserom. 

Ili slažite 1/2 krofnice – žuti fil – šlag – drugu polovinu krofnice.

Gotove krofnice pospite šećerom u prahu.

Da bi Vam duže ostale sveže, krofnice držite u zatvorenoj posudi na hladnom.

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *