Jednostavno i lako napravite pogacu sa susamom.
Ukoliko je budete pripemali napíšete u komentarima Vaše utiske.

Sastojci:
20 g svezeg kvasca
1 kašicica šećera
1 kašicica brasna
Oko 500-550 g brasna
150 ml tople vode
50 ml ulja
100 ml Jogurta (koristila sam Balans, redji jogurt)
1 Jaje
Za premazivanje:
Jaje
So
1 kašičica kisele pavlake
I Još:
Susam

Priprema:
Razmutite kvasca sa kašičicom brašna i šećera i toplom (ne vrućom) vodom.
Ostavite na toplom da nadodje, oko 10-15 minuta.
U nadošao kvasac dodajte polovinu prosejanog brašna, so, pa promešajte kašikom/varljačom.
Dodajte ulje, jogurt, jaje, pa dobro promešajte, a zatim dodajte ostatak prosejanog brasna i rukama umestite mekano, glatko testo (po potrebi dodajte još brasna).
Mesite testo sto duze (oko 5 minuta), kako bi pogača bila ukusnija.
Testo oblikujte u loptu/jufku.
Činiju premažite sa uljem, stavite jufku i prekrijte je.
Ostavite na toplom da se testo udvostruči, oko 60 minuta.
Nakon toga testo prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjite u krug prečnika 24 cm.
Okrugli kalup nauljite ili obložite sa papirom za pečenje.
Stavite testo na papir i pokrijte.
Ostavite ga na toplom još 15-tak minuta.
Površinu testa zasecite nožem na mrežu/kockice.
Premažite pogaču sa umućenim jajetom sa kiselom pavlakom.
Preko pospite susam.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C 30-40 minuta.
Ukoliko testo porumeni ranije prekrijte ga sa folijom, da ne izgori.
Potrebno je da pogača porumeni i sa donje strane.
Pečenu pogaču poprskajte/umijte sa vodom.
Prekrijte sa krpom i ostavite da se prohladi.
Prijatno:)
P.s.
Pogača je najukusnij prvi dan, sutradan nije toliko ukusna.
način pripem pogledajte u videu: