Kremasta, sočna, lagana torta koji se topi u ustima.
Mekane kakao kore i neodljivi (krempita) krem.
Ukoliko budete pripremali ovu tortu napišite u komentarima Vaše utiske.

Sastojci:
Za koru: kalup 25 cm
- 6 jaja (odvojte belanca od žumanca)
- prstohvat soli
- 6 kasika šećera
- 10 g vanilin šećera
- 2 kašike brašna
- 3 kašike kakaa
- 1 kašika griza
- 2 kašike ulja

Za Kremu:
700 ml mleka (500 ml stavite da se kuva, 200 ml umutite sa žumancima)
6 jaja (odvojte belanaca od žumanca)
Prstohvat soli 110 g šećera (40 g stavite u belnaca, a 70 u žumanca)
50 g brašna
50 g gustina
Aroma vanile (ili 10 g vaniln šećera)
Dekoracija :
58 g šlag krema od vanile
150 ml hladnog mleka
2 kinder čokoladice
Mleveni keks
I jos:
150 ml mleka za natapanje kora

Priprema:
Kora:
Odvojte belanca od žumanaca, pazite da vam u belance ne upadne ni malo žumanca, inače neće moći da se umute u sneg.
U belanca dodajte prstohvat soli i krenite da mutite.
Postepeno dodajte šećer I vaniln šećer.
Umutite sneg od belanca, pa postepeno dodajte žumanca.
Mutite jos par minuta, pa dodajte brašno, kakao i griz. Dobro sjedinite sastojke.
Okrugli kalup 25 cm obložte sa papirom za pečenje, pa ravnomerno izlijte smesu za biskvit.
Rernu dobro zagrejte na 200 C, a zatim smanjite na 180 C.
Pecite biskvit na 180 C 20-30 minuta.
Proverite čačkalicom da li je biskvit pečen.
Ubodite čačkalicu u sredinu kore, ako izadje čista pečena je, ako nije pecite, dok ne izadje čista.
Pečenu koru ostavite da se ohladi, a zatim je odvojte od kalupa i papira za pečenje .
Presecite koru na dva jednaka dela.
Krem:
Odvojte belanca od žumanaca, pazite da vam u belance ne upadne ni malo žumanca.
U belanca dodajte prstohvat soli i mutite dok se ne pretvore u sneg.
Stavite 500 ml mleka da se kuva.
Za to vreme u činiji sjedinite žumanac, šećer, aromu vanile (vanilin šećer), brašno. gustin i 200 ml mleka.
Smesu sipajte u provrelo mleko i kuvajte uz konstantno mešanje, dok se smesa ne zgusne.
Vruć krem dobro sjedinite sa belancima.
Filovanje torte:

Na dno kalupa stavite 1/2 kore.
Natopite koru sa mlekom (oko 75 ml).
Preko sipajte topao krem, a zatim stavite drugu koru i dlanovima je lagano pritisnite.
Natopite koru sa mlekom (oko 75 ml).
Sačekajte da se krema ohlad, a zatim spremite tortu najmanje, na 2 h u frizider, a najbolje preko noći.
Sutradan tortu dekorišite po vasem ukusu.
Prijatno:)
P.s. Torta je ukusnija što duže stoji.
Način pripreme možete pogledati u videu:
