Brzi Kolači, Dezerti

Lagan i Kremast kolac sa Bananama – CooKing Recepti

Veoma ukusan kremasti kolac sa bananama. 

Umesto banana mozete da korisitite I neko drugo voce (jagode, maline, visnje, ananas…).

Ukoliko ga budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________

SASTOJCI:

Za krem:

  1. 6 žumanaca
  2. 650 ml mleka
  3. 6 kasika (100g ) secera 
  4. 10 g vanillin secera
  5. 50g brasna
  6. 50g gustina

Za koru:

  1. 6 belanaca 
  2. prstohvat soli
  3. 6 kasika (100g ) secera 
  4. 10 g vanillin secera
  5. 6 kasika (100g ) brasna
  6. 1 kasicica praska za pecivo
  7. 100 g Maslaca (sobne temperature)

I još:

  1. 400 g banana
  2. 6 kašika mleka

Priprema :

Priprema krema:

Stavite 500 ml mleka da se kuva.

Za to vreme…

U činiji umutite 6 žumanaca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom, gustinom i 150 ml mleka.

Smesu sipajte u provrelo mleko. 

Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se krema ne zgusne.

Sklonite sa ringle, prekrijte streč folijom I ostavite da se krema ohladi.

U ohladjenu kremu dodajte maslaca i mikserom mutite, dok se sastojci ne sjedine.

Priprema kore:

Krenite da mutite mikserom belanca sa prstohvatom soli.

Posle par minuta dodajte vanilin šećer i postepeno dodajte šećer.

Mutite dok ne dobijete sneg od belanaca.

Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo.

Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.

Tepsiju 30 x 20 cm nauljite I pospite sa malo brašna.

Smesu sipajte u tepsiju i poravnajte.

Pecite u zagrejanoj reni na 180 C 15-tak minuta. 

Čačkalicom proverete da li je kolač pečen.

Vruć kolač prelijte sa 6 kašika mleka.

Preko poredjete,  na kolutove, iseckane 2 banane, pa ravnomerno premažite žuti krem.

Preko premažite umućeni šlag.

Spremite kolač najmanje 2-3 sata u frizider.

Isecite i poslužite.

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *