Recept za mekane Kiflice sa puterom.
Ukoliko ih budete pripremali napišite u komentsrima Vaše utiske.

_________________________
SASTOJCI:
600 g brasna (+oko 50 g da umesgte Kiflice)
25 g kvasca
1 kasicica secera
250 ml tople vode
50 g maslaca
50 ml ulja
2 kasicice soli
jaje
2 kasike kisele pavlake

Za premazivanje:
jaje
kisela pavlaka
so
I jos:
oko 150-200 g Krem Sira
susam
Priprema:
Dodati polovinu prosejanog brašna, ulje, so, ostatak vode, jaje, maslac (sobne temperatutre) i kiselu pavlaku. Dobro izmesajte varjačom/kasikom.
Zatim dodajte ostatak brašna.
Umesite glatko, mekano testo.
Oblikujte ga u loptu/jufku.
Stavite testo u činiju i premazite sa malo ulja.
Pokrijte ga i ostavite, u toploj prostoriji, oko 60 minuta.
Testo podelite na dva jednaka dela i oblikujte lopte/jufke.
Jednu polovinu vratite u ciniju i ostavite je pokrivenu.
Drugu stavite na pobrasnjenu radnu povrsinu i pomocu oklagije razvucite krug.
Podelite ga na 16 delova.
Na svaki kraj stavite kašicicu krem sira (ili nekog drugog fila, dzema) i urolajte kiflice.
Isto ponovite i sa drugom polovinom testa.

Kiflice poredjte na tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje ili premazanu sa uljem.
Pokrijte ih i ostavite 15 minuta.
Premazite ih sa umucenim jajetom sa kiselom pavlakom i malo soli.
Preko pospite sa susamom.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 .
Pecite na 190-200 C, dok ne porumene sa donje i gornje strane (oko 20 minuta).
Pečene kiflice izvaditi i ” umite”, poprskajte sa malo vode, pokrijte i ostaviti da se prohlade.
Prijatno🤗
Način prirpreme pogledajte u videu:
