Brzi Kolači, brzi recepti, Recepti za svečane trpeze, Torte

Sladoled torta sa Jagodama – CooKing Recepti

Za par minuta napravite neodoljivu tortu sa jagodama i piskotama. 

Torta je veoma lagana i osvazavajuca. 

Ukoliko je budete priepmali napišete u komanetarima Vaše utiske. 

_________________________

SASTOJCI:

  1. 300 g jagoda
  2. 10 g Vanilin secera
  3. 50 g secera u prahu (aka volite salde Dodajte Jose šećera)
  4. 50 g Eurokrema
  5. 250 g Maskarpone sira
  6. 500 ml Slatke pavlake
  7. 210 g Piskota
  8. Mleko

(*po potrebi stavite kremfix ili zelatin u tortu)

 Dekoracija:

jagode

Priprema:

Očistite I operite jagode.

U činiji umutite mascarpone sir (sobne temperature), sa vanille šećerom, šećerom u prahu i eurokremom.

U drugoj činiji umutite slatku pavlaku, pa dodajte smesu sa maskarpone sirom.

Mutite dok se svi sastojci sjedine. 

Smesu podelite na dva dela.

U jedan dodajte jagode i dobro promeštajte.

Piškote umočite u mleko, pa poredjajte na dno okruglog kalupa 25 cm.

Preko stavite fil sa jagodam i poravnajte ga. 

Poredjajte ostatka piskota umočenih u mleko.

Stavite fil sa eurokremom i poravnajte.

Tortu spremite u zamrzivac na 2-3 h, ili ostavite u frizideru preko noci.

 (Po potrebi dodajte kremfix ili želatin. Pogotovo, ako transportujete tortu).

Dekorisite po Vašem ukusu, ja sam samo poredjala jagode.

Prijatno:)

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *