brzi recepti, Jela od mesa, Recepti za svaki dan

Pecena Piletina sa Povrcem – CooKing Recepti

Ako nemate ideju šta da spremite za rucak, evo jednog veoma jednostavnog, a ukusnog predloga.

Ukoliko budete pripremali ovo jelo, napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________

SASTOJCI:

500 g Piletine (belog mesa)

So, biber, biljni zacin, Mlevena Paprika (dodajte još začina, ako zelite)

Ulje (oko 60 ml)

360 g (1) Patlidzan 

400 g (1) Tikvica

600 g (2)  Krompira

80 g (1) Crni luk

400 g Pečurki

280g  (2-3 ) Šargarepe

Priprema:

Belo meso začinite, nauljite i ostavite, najmanje 30 minuta.

Oprano i očišćeno povrće isecite i stavite u tepsiju od rerne.

Posolite, pobiberite i prelijte sa uljem. Dobro pomešajte.

Meso stavite na tepsiju pa ga prekriijte sa povrćem.

Pecite u zagrejanoj rerni na 210 C, oko 60-80 minute (dok povrcem i meso ne budu pečeni).

Na polovini pečenja okrenite meso na drugu stranu i promešajte povrće.

Prijatno:)

Nacin pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *